0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 230 g
Tuky 24 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodně datlové pečivo. Věděli jste, že datle jsou afrodiziakum?

Suroviny

datle 175 g
sušené, vypeckované
javorový sirup 10 PL
vanilkový extrakt 1 PL
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
mouka pšeničná hladká 85 g
kypřicí prášek do pečiva špetka
jogurt

1Troubu předehřejte na 180 °C. Datle přelijte v kastrůlku 170 ml vody a na mírném plameni pět minut povařte. Pak směs vlijte do robotu, přidejte šest lžic sirupu, vanilkový extrakt a dohladka rozmixujte.

2K datlovému pyré vmíchejte žloutky a mouku. V čisté misce ušlehejte bílky dotuha a přidejte je k rozmixované datlové směsi.

3Do čtyř formiček o objemu 200 ml vlijte po lžíci sirupu a pak je naplňte datlovou směsí. Vložte do kastrolu a přilijte k nim horkou vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Povařte v troubě zhruba hodinu.

4Hotové bábovičky vyjměte z trouby a nechte chvilku vychladnout. Podávejte přelité bílým jogurtem; tentokrát doporučujeme nízkotučný.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit