Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bábovka se svařeným vínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5097 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 495 g
Tuky 298 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovka v opravdu neotřelé podobě – ze svařeného vína a navrchu politá hořkou čokoládou. Skvělý způsob, jak zužitkovat nedopitý svařák, nebo naopak o důvod víc si ho připravit.

Související recepty

Suroviny

máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
vejce 4 ks
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
víno 75 ml
svařené
tmavá čokoláda 200 g
polovinu nastrouhejte nahrubo

Postup

1

Máslo s oběma cukry vyšlehejte do pěny, postupně zašlehejte vejce.

2

Vmíchejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, víno, strouhanou čokoládu.

3

Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte při 170 °C cca 40 minut. Nechte zchladnout a vyklopte.

4

Zbylou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a bábovku jí přelijte. Podávejte.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li po ruce svařené víno, připravte ho – nejrychleji to jde pomocí pyramidek s kořením, které v hrnku horkého vína necháte vylouhovat. Také můžete do těsta přidat trochu skořice a drceného hřebíčku, tedy koření, které do svařeného vína patří.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/1

Apetit magazín