Bábovka v opravdu neotřelé podobě – ze svařeného vína a navrchu politá hořkou čokoládou. Skvělý způsob, jak zužitkovat nedopitý svařák, nebo naopak o důvod víc si ho připravit.
Suroviny
Postup
Máslo s oběma cukry vyšlehejte do pěny, postupně zašlehejte vejce.
Vmíchejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, víno, strouhanou čokoládu.
Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte při 170 °C cca 40 minut. Nechte zchladnout a vyklopte.
Zbylou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a bábovku jí přelijte. Podávejte.
NĚCO NAVÍC
Nemáte-li po ruce svařené víno, připravte ho – nejrychleji to jde pomocí pyramidek s kořením, které v hrnku horkého vína necháte vylouhovat. Také můžete do těsta přidat trochu skořice a drceného hřebíčku, tedy koření, které do svařeného vína patří.