0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bacon Cheddar Muffins

Bacon Cheddar Muffins

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6286 kcal
Bílkoviny 406 g
Sacharidy 268 g
Tuky 387 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 85 g
cukr 2 PL
sůl 1 PL
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka kukuřičná 120 g
mouka žitná hladká 40 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
řepkový olej 135 ml
javorový sirup 55 ml
podmáslí 175 ml
čedar 70 g
parmazán 40 g
slanina 11 ks
vařené, nahrubo nasekané
2 PL
tuk ze slaniny
pažitka 10 g
může být i petržel
rozmarýn
na ozdobení
  1.   1. Umístěte srošt v horní části trouby a předehřejte na  200 ° C. Do dvou plechů na 12 muffinů rovnoměrně rozmístěte 15 papírových košíčků.
  2.   2. Ve šlehači šlehejte  máslo, cukr, sůl asi 1 až 2 minuty, až je hmota pěkná a nadýchaná. Pstupně zašlehejte vejce, jedno po druhém, každé nejprve dfobře zašlehejte, než přidáte další. Přidejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, žitnou mouku a prášek do pečiva a zamíchejte, . Přidejte řepkový olej, javorový sirup, a podmáslí. Dobře zašlehejte. Přidejte nakrájený čedar, 4 lžíce / 25 g parmezánu, slaninou a pažitkou. Jemně promíchejte aby se sýr rozptýlil.

  3. Nayplňte muffin košíčky až po vrch.
  4. V malé misce promíchejte nastrouhaný čedar a zbývající 2 lžíce parmazánu a posypte rovnoměrně vdolky. Pečte asi 15 minut, až dokud pěkně nezhnědnou, ale nejsou vevnitř převařené. Zdobíme nasekaným rozmarýnem. Jíme nejlépe čerstvé.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit