Suroviny
máslo
85
g
cukr
2
PL
sůl
1
PL
vejce
3
ks
mouka pšeničná hladká
100
g
mouka kukuřičná
120
g
mouka žitná hladká
40
g
kypřicí prášek do pečiva
½
ks
řepkový olej
135
ml
javorový sirup
55
ml
podmáslí
175
ml
čedar
70
g
parmazán
40
g
slanina
11
ks
vařené, nahrubo nasekané
2
PL
tuk ze slaniny
pažitka
10
g
může být i petržel
rozmarýn
na ozdobení
- 1. Umístěte srošt v horní části trouby a předehřejte na 200 ° C. Do dvou plechů na 12 muffinů rovnoměrně rozmístěte 15 papírových košíčků.
- 2. Ve šlehači šlehejte máslo, cukr, sůl asi 1 až 2 minuty, až je hmota pěkná a nadýchaná. Pstupně zašlehejte vejce, jedno po druhém, každé nejprve dfobře zašlehejte, než přidáte další. Přidejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, žitnou mouku a prášek do pečiva a zamíchejte, . Přidejte řepkový olej, javorový sirup, a podmáslí. Dobře zašlehejte. Přidejte nakrájený čedar, 4 lžíce / 25 g parmezánu, slaninou a pažitkou. Jemně promíchejte aby se sýr rozptýlil.
3. Nayplňte muffin košíčky až po vrch.
4. V malé misce promíchejte nastrouhaný čedar a zbývající 2 lžíce parmazánu a posypte rovnoměrně vdolky. Pečte asi 15 minut, až dokud pěkně nezhnědnou, ale nejsou vevnitř převařené. Zdobíme nasekaným rozmarýnem. Jíme nejlépe čerstvé.