Bacon Cheddar Muffins

Bacon Cheddar Muffins

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6286 kcal
Bílkoviny 406 g
Sacharidy 268 g
Tuky 387 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 85 g
cukr 2 PL
sůl 1 PL
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka kukuřičná 120 g
mouka žitná hladká 40 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
řepkový olej 135 ml
javorový sirup 55 ml
podmáslí 175 ml
čedar 70 g
parmazán 40 g
slanina 11 ks
vařené, nahrubo nasekané
2 PL
tuk ze slaniny
pažitka 10 g
může být i petržel
rozmarýn
na ozdobení
  1.   1. Umístěte srošt v horní části trouby a předehřejte na  200 ° C. Do dvou plechů na 12 muffinů rovnoměrně rozmístěte 15 papírových košíčků.
  2.   2. Ve šlehači šlehejte  máslo, cukr, sůl asi 1 až 2 minuty, až je hmota pěkná a nadýchaná. Pstupně zašlehejte vejce, jedno po druhém, každé nejprve dfobře zašlehejte, než přidáte další. Přidejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, žitnou mouku a prášek do pečiva a zamíchejte, . Přidejte řepkový olej, javorový sirup, a podmáslí. Dobře zašlehejte. Přidejte nakrájený čedar, 4 lžíce / 25 g parmezánu, slaninou a pažitkou. Jemně promíchejte aby se sýr rozptýlil.

  3. Nayplňte muffin košíčky až po vrch.
  4. V malé misce promíchejte nastrouhaný čedar a zbývající 2 lžíce parmazánu a posypte rovnoměrně vdolky. Pečte asi 15 minut, až dokud pěkně nezhnědnou, ale nejsou vevnitř převařené. Zdobíme nasekaným rozmarýnem. Jíme nejlépe čerstvé.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit