Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bageta se sýrem a pikantním máslem

Sýra není nikdy dost! Bagetu můžete při finálním zapečení posypat ještě navrch extra dávkou čedaru.

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby jako příloha
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 50 g másla, změklého
    • 1/2 lžičky soli
    • 3–4 stroužky česneku, oloupané
    • 2 lžíce srirachy
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nahrubo
    • 1 velká světlá bageta
    • 125 g mozzarelly, osušené a nakrájené na plátky
    • 80 g čedaru, nastrouhaného najemno

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Máslo, sůl, česnek, srirachu a jarní cibulky vložte do robotu a umixujte na co nejhladší pastu.

2 Bagetu položte na větší arch alobalu a našikmo ji nařežte na širší plátky, neprořízněte však až do konce. Malým nožem vetřete do zářezů ochucené máslo. Do každého zářezu vložte ještě plátek mozzarelly a vmáčkněte trošku strouhaného čedaru.

3 Bagetu zabalte pevně do alobalu, položte na plech a dejte zapéct na 15 minut. Pak odhrňte horní část alobalu a nechte ještě 3–5 minut zapékat, až povrch zezlátne.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bůček pěti vůní s křupavou kůží

Pečená dýně se srirachou, medem a nakládanou cibulí

REKLAMA

Přidat komentář