Baklavový dort s meruňkami a pistáciemi kombinuje klasický korpus, křupavé filo těsto, jemný krém a sladký sirup. To vše doplněné o sekané pistácie. Už se vám sbíhají sliny? Není na co čekat, recept vyzkoušejte a dort si upečte.
Suroviny
Na 1 dort o průměru 20 cm
Suroviny
Na 1 dort o průměru 20 cm
Na těsto
Na křupavé vrstvy
Na sirup
Na krém
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížePostup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/7
Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.