Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)
4. 7. 2025
Baklavový dort s meruňkami a pistáciemi
Image Professionals
Baklavový dort s meruňkami a pistáciemi
Image Professionals


Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)

Baklavový dort s meruňkami a pistáciemi kombinuje klasický korpus, křupavé filo těsto, jemný krém a sladký sirup. To vše doplněné o sekané pistácie. Už se vám sbíhají sliny? Není na co čekat, recept vyzkoušejte a dort si upečte.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 20 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 20 cm

Na těsto

Na křupavé vrstvy

Na sirup

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/7

Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.