Jednoduché balíčky plné letní zeleniny a krevet, které ulovíte na dovolené na trhu stejně jako v běžném supermarketu v mrazicím boxu. Balíčky navíc můžete péct v troubě, na grilu, na ohni...
Suroviny
Postup
Chorizo nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy a přidejte krevety. Cukety nakrájejte podélně na čtvrtky a poté na silnější plátky, papriky na proužky. Vše přidejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, kořením a česnekem.
Připravte si alobalové balíčky: utrhněte delší plát alobalu a přehněte jej napůl, doprostřed dejte vždy jednu porci směsi, přehněte alobal opět napůl a zahněte podél stran. Takto připravené balíčky dejte na gril či do trouby vyhřáté na 200°C na1 5–20 minut. Potom servírujte celé balíčky, aby si každý rozbalil svou porci až na talíři. Podávejte s vařenou rýží a klínky citronu na zakápnutí.
NĚCO NAVÍC
Do balíčku můžete dát jakoukoli nakrájenou letní zeleninu, která vám vyroste na zahrádce: hodí se i letní dýně nebo patizon. Kořenit můžete i grilovacím nebo mexickým kořením (cajun, tacos), využít lze i grilovací směs. Krevety jsme použili větší, nevyloupané, jednoduše protože jsou krásné, pokud ale hrajete spíše na praktičnost než na vzhled, dejte mražené, vyloupané a zbavené ocásků. Pak už vám k jídlu stačí jen vidlička...