0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Balíčky s krevetami a chorizem

Balíčky s krevetami a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Balíčky s krevetami a chorizem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 53 g
Tuky 79 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché balíčky plné letní zeleniny a krevet, které ulovíte na dovolené na trhu stejně jako v běžném supermarketu v mrazicím boxu. Balíčky navíc můžete péct v troubě, na grilu, na ohni...

Suroviny

chorizo 150 g
klobáska
krevety 250 g
viz Něco navíc
paprika červená 3 ks
nebo žlutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
koriandr mletý 1 špetka
paprika mletá uzená 1 špetka
římský kmín 1 špetka
česnek 1 ks
celá palice rozdělená na nevyloupané stroužky
rýže
vařená, k podávání
klínky, k podávání

Postup

1

Chorizo nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy a přidejte krevety. Cukety nakrájejte podélně na čtvrtky a poté na silnější plátky, papriky na proužky. Vše přidejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, kořením a česnekem.

2

Připravte si alobalové balíčky: utrhněte delší plát alobalu a přehněte jej napůl, doprostřed dejte vždy jednu porci směsi, přehněte alobal opět napůl a zahněte podél stran. Takto připravené balíčky dejte na gril či do trouby vyhřáté na 200°C na1 5–20 minut. Potom servírujte celé balíčky, aby si každý rozbalil svou porci až na talíři. Podávejte s vařenou rýží a klínky citronu na zakápnutí.

NĚCO NAVÍC
Do balíčku můžete dát jakoukoli nakrájenou letní zeleninu, která vám vyroste na zahrádce: hodí se i letní dýně nebo patizon. Kořenit můžete i grilovacím nebo mexickým kořením (cajun, tacos), využít lze i grilovací směs. Krevety jsme použili větší, nevyloupané, jednoduše protože jsou krásné, pokud ale hrajete spíše na praktičnost než na vzhled, dejte mražené, vyloupané a zbavené ocásků. Pak už vám k jídlu stačí jen vidlička...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč