0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Balíčky s krevetami a chorizem

Balíčky s krevetami a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Balíčky s krevetami a chorizem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 53 g
Tuky 79 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché balíčky plné letní zeleniny a krevet, které ulovíte na dovolené na trhu stejně jako v běžném supermarketu v mrazicím boxu. Balíčky navíc můžete péct v troubě, na grilu, na ohni...

Suroviny

chorizo 150 g
klobáska
krevety 250 g
viz Něco navíc
cuketa 2 ks
paprika červená 3 ks
nebo žlutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
koriandr mletý 1 špetka
paprika uzená 1 špetka
římský kmín 1 špetka
česnek 1 ks
celá palice rozdělená na nevyloupané stroužky
rýže
vařená, k podávání
citron
klínky, k podávání

Postup

1

Chorizo nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy a přidejte krevety. Cukety nakrájejte podélně na čtvrtky a poté na silnější plátky, papriky na proužky. Vše přidejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, kořením a česnekem.

2

Připravte si alobalové balíčky: utrhněte delší plát alobalu a přehněte jej napůl, doprostřed dejte vždy jednu porci směsi, přehněte alobal opět napůl a zahněte podél stran. Takto připravené balíčky dejte na gril či do trouby vyhřáté na 200°C na1 5–20 minut. Potom servírujte celé balíčky, aby si každý rozbalil svou porci až na talíři. Podávejte s vařenou rýží a klínky citronu na zakápnutí.

NĚCO NAVÍC
Do balíčku můžete dát jakoukoli nakrájenou letní zeleninu, která vám vyroste na zahrádce: hodí se i letní dýně nebo patizon. Kořenit můžete i grilovacím nebo mexickým kořením (cajun, tacos), využít lze i grilovací směs. Krevety jsme použili větší, nevyloupané, jednoduše protože jsou krásné, pokud ale hrajete spíše na praktičnost než na vzhled, dejte mražené, vyloupané a zbavené ocásků. Pak už vám k jídlu stačí jen vidlička...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit