Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Balzamikové kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 23 g
Tuky 20 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro ještě lepší chuť i efekt při podávání můžete maso pokropit krémovou variantou balzamikového octa. Koupíte jej pod označením aceto balsamico cremoso.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
sůl mořská
pepř
přepůlené

Postup

1

Rozehřejte grilovací pánev na co nejvyšším stupni. Maso potřete olejem a dejte na pánev. Ztlumte plamen a pečte pět minut, pak maso postříkejte balzamikovým octem, osolte a opepřete a opékejte další minutu, pak kuře otočte a pečte ještě pět minut. Na pánev přidejte i citrony, a to dužinou dolů. Maso servírujte pokapané šťávou z teplých citronů.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Komentáře

11.06.2009 20:25
Rychla a fantasticka vecere!

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...