Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánová bábovka

Banánová bábovka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5227 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 544 g
Tuky 298 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 3 ks
ořechy 150 g
máslo 200 g
cukr 150 g
voda 2 dcl
kypřicí prášek do pečiva 1 bal

Postup

1

Vejce, cukr, máslo, banány a vodu dáme do mísy a 30s šleháme elektrickým šlehačem, přidáme sypké přísady, zašleháme a pak přidáme vlašské ořechy.

2

Nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nebo na plech.

3

Dáme do předem vyhřáté trouby 180C (klasická) / 160C (horkovzdušná) a upečeme. Bábovka trvá asi hodinu, plech asi 40min. Kontrolu upečení provedeme klasicky zapíchnutou špejlí.

4

Tipy:

  • Kdo má chuť může bábovku polít citronovou polevou.
  • Jako obměnu můžete místo ořechů přidat do bábovky rozpuštěnou čokoládu. Rozpouštíme v mikrovlnné troubě zapnuté na nejnižší výkon. Kvalitní čokolády postačí 20dkg, můžeme se takto zbavit i mikulášských čokoládových (ne z polevy!) figurek. Těch jsem do bábovky přidala 40dkg.
Autor: katschenka

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...