Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
26. 3. 2018
Not published! Banánové horké křížové bochánky
Banánové horké křížové bochánky


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

  1. 1. Rozpustíme droždí v 60 ml teplé vody a počkáme 5 minut, než se objeví bublinky. Přidáme 50 g cukru a promícháme. Vmícháme vidličkou rozmačkané banány a vajíčko (předem ho lehce pošlehejte).
  2.  
  3. 2. Prosátou mouku (525 g) smícháme se skořicí, přidáme špetku soli a spojíme se změklým máslem, buď ručně nebo v kuchyňském robotu. Přidáme banánové chipsy a sušené ovoce.
  4.  
  5. 3. Do suchých ingrediencí přidáme mokré a všechno dobře promícháme. Poprášíme si pracovní plochu moukou, vyklopíme těsto a propracujeme rukama, cca 10 minut (můžeme také použít kuchyňský robot).
  6.  
  7. 4. Těsto přemístíme do mísy na kynutí, kterou předem postříkáme nebo vytřeme olejem na pečení. Mísu zakryjeme potravinářskou folií a bavlněnou utěrkou. Necháme těsto kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Objem těsta by se měl zdvojnásobit.
  8.  
  9. 5. Těsto zase vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a krátce propracujeme rukama. Hotové těsto rozdělíme na 12 stejných dílů následujícím způsobem: těsto rozpůlíme, obě půlky rozdělíme na 3 díly, 6 vzniklých dílů zase rozpůlíme. Ideální je použít kuchyňskou váhu. Těsto upravíme do tvaru buchet.
  10.  
  11. 6. Formu na pečení postříkáme nebo vytřeme olejem a přemístíme do ní buchty. Zakryjeme utěrkou a opět necháme kynout cca 30 minut.
  12.  
  13. 7. Smícháme zbylých 50 g mouky s 1 polévkovou lžící cukru a 60 ml studené vody. Vzniklou pastu přemístíme do plastového sáčku nebo do dávkovače na omáčky. Po vykynutí buchty ozdobíme křížem z této pasty.
  14.  
  15. 8. Formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 25 minut. Pokud začne povrch buchet rychle hnědnout, přikryjeme je alobalem. Propečení kontrolujeme špejlí. Pokud je suchá, můžeme buchty vytáhnout z trouby. Pokud ne, dopékáme dalších 5-10 minut.
  16.  
  17. 9. Mezitím připravíme glazuru. Rozpustíme 1 polévkovou lžíci cukru v jedné polévkové lžíci vroucí vody.
  18.  
  19. 10. Propečené buchty necháme vychládnout 5 minut ve formě na pečení, následně je přesuneme na mřížku a potřeme glazurou.
  20.  

Hot Cross Buns servírujeme teplé, ideálně s máslem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu