Suroviny
Postup
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vodu, potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě předehřáté na 6 (tj. na 180 °C) - trvá to asi třicet minut.
Vychladlý plát potřeme marmeládou a na ni poklademe na kolečka nakrájené banány. Na banány navrstvíme náplň, zarovnáme nožem a polijeme čokoládovou polevou.
Příprava náplně: Neotevřenou konzervu s kondenzovaným mlékem vložíme do hrnce s vodou a dvě hodiny vaříme, aby mléko zkaramelizovalo. Potom konzervu otevřeme, zkaramelizované mléko vyjmeme a vychladlé vymícháme se změklým máslem do pěny.
Příprava polevy: Máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a vymícháme do hladka.
Foto: MagicStudio, AI generated