Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánové řezy s rybízovou marmeládou a kondenzovaným mlékem

Banánové řezy s rybízovou marmeládou a kondenzovaným mlékem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7630 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 807 g
Tuky 410 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 5 ks
krystalový cukr ¾ hrnku
voda 5 PL
studená
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
rybízový džem
Náplň
máslo 250 g
slazené
Poleva

Postup

1

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vodu, potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě předehřáté na 6 (tj. na 180 °C) - trvá to asi třicet minut.

3

Vychladlý plát potřeme marmeládou a na ni poklademe na kolečka nakrájené banány. Na banány navrstvíme náplň, zarovnáme nožem a polijeme čokoládovou polevou.

4

Příprava náplně: Neotevřenou konzervu s kondenzovaným mlékem vložíme do hrnce s vodou a dvě hodiny vaříme, aby mléko zkaramelizovalo. Potom konzervu otevřeme, zkaramelizované mléko vyjmeme a vychladlé vymícháme se změklým máslem do pěny.

5

Příprava polevy: Máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a vymícháme do hladka.

Foto: MagicStudio, AI generated

Apetit magazín