Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banánový cheesecake

Takhle cheesecake ještě neznáte!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 cheesecake
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT50M
Pečení 0:50
Dort

Ingredience

    • 50 g másla + na vymazání
    • 75 g ovesných sušenek, rozdrcených
    • 50 g jemných sušenek (např. BeBe), rozdrcených najemno
    • 1 lžíce kakaa holandského typu + na poprášení
    • 1 lžíce solených arašídů, nasekaných najemno

    NA NÁPLŇ

    • 2 malé zralé banány
    • šťáva z 1 citronu
    • 500 g ricotty
    • 200 g řeckého jogurtu
    • 4 velká vejce
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2 banány a javorový sirup k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem. V rendlíku rozpusťte máslo a přidejte do něj obojí rozdrcené sušenky, kakao a arašídy. Dobře promíchejte. Směs důkladně upěchujte na dno dortové formy a pečte 10 minut. Korpus vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 220°C.

2 Na náplň rozmačkejte banány s citronovou šťávou. Prošlehejte s ricottou, jogurtem, vejci, vanilkou a škrobem, aby se vše dobře promísilo. Směs rozetřete na sušenkový základ, dejte do trouby a pečte 10 minut. Pak troubu ztlumte na 110°C a pečte dalších 20 minut.

3 Potom cheesecake vyndejte. Rozkrojte banány na poloviny a rozložte je na cheesecake. Vraťte do trouby a pečte ještě 20 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake nechte uvnitř, než vychladne. Nakonec ho vložte do lednice na 3–4 hodiny.

4 Před servírováním polijte javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Dezert je záměrně nedoslazovaný, pokud však chcete, můžete si náplň přisladit podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chia pudink s čokoládou

Malinové chia řezy

Veganská čokoládová buchta

Fitness kuličky

REKLAMA

Přidat komentář