0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánový cheesecake s tvarohem

Banánový cheesecake s tvarohem

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 371 g
Tuky 234 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 200 g
máslo 110 g
rozpuštěné, zchladlé
Náplň
lze nahradit zakysanou smetanou
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
třtinový cukr 100 g
Na dokončení
kokosový olej 1 ČL
kakao
na poprášení, lze vynechat

Postup

1

Korpus<
Sušenky rozmixujte na jemno a přilijte máslo, udělejte z toho těstíčko, které nahňácejte do formy. Formu si nejprve vyložte pečícím papírem - dejte pečící papír na dno formy, formu secvakněte a okraje formy pomažte máslem, na máslo pak nalepte pruhy pečícího papíru.

2

Náplň
Troubu si předehřejte na 180°C

3

Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kašičku nebo rozmixujte tyčákem. Prošlehejte dohromady Philadelphii a tvaroh (nebo zakysanku), přidejte kašičku z banánů a vanilkový extrakt. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a poté obě hmoty spojte do hladkého krému.

4

Hotový krém nalijte na korpus a dejte péct cca na 1 hodinu. Během pečení se snažte troubu neotvírat, by se cheesecake nepropadl. Hotový cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě.

5

Dokončení
Až budete mít dortík zchladlý, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, přidejte 1 lžičku kokosového oleje, promíchejte a polijte čokoládou cheesecake. Dejte ztuhnout do ledničky.

Před servírováním poprašte dort kakaem a podávejte ozdobené čerstvými banány. Super je i přidat čerstvě ušlehanou šlehačku.

Dobrou chuť

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč