Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánový cheesecake s tvarohem

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 371 g
Tuky 234 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečený banánový cheesecake je sladký tak akorát. Množství cukru si upravte podle své chuti. Určitě s ohledem na to, jak moc zralé banány použijete. Sušenky, banánový krém a čokoláda je osvědčené trio, které se setkává v tomto receptu.

Suroviny

Na korpus
sušenky 200 g
máslo 110 g
rozpuštěné, zchladlé
Náplň
+ na ozdobu dortu
Philadelphia
tučný, lze nahradit zakysanou smetanou
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
třtinový cukr 100 g
(nebo podle chuti)
Na dokončení
s vyšším obsahem kakaa
kokosový olej 1 ČL
na poprášení, lze vynechat

Postup

1

Korpus
Sušenky rozmixujte na jemno a přilijte máslo, udělejte z toho těstíčko, které namačkejte do formy. Formu si nejprve vyložte pečícím papírem – dejte pečící papír na dno formy, formu secvakněte a okraje formy pomažte máslem, na máslo pak nalepte pruhy pečícího papíru.

2

Náplň
Troubu předehřejte na 180 °C

3

Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kašičku nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Prošlehejte dohromady Philadelphii a tvaroh (nebo zakysanou smetanu), přidejte kašičku z banánů a vanilkový extrakt. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a poté obě hmoty spojte do hladkého krému.

4

Hotový krém nalijte na korpus a dejte péct cca na 1 hodinu. Během pečení se snažte troubu neotvírat, by se cheesecake nepropadl. Hotový cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě.

5

Dokončení
Až budete mít dort zchladlý, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, přidejte 1 lžičku kokosového oleje, promíchejte a polijte čokoládou cheesecake. Dejte ztuhnout do ledničky.

Před servírováním poprašte dort kakaem a podávejte ozdobené čerstvými banány. Super je i přidat čerstvě ušlehanou šlehačku.

Apetit magazín