Pečený banánový cheesecake je sladký tak akorát. Množství cukru si upravte podle své chuti. Určitě s ohledem na to, jak moc zralé banány použijete. Sušenky, banánový krém a čokoláda je osvědčené trio, které se setkává v tomto receptu.
Suroviny
Postup
Korpus
Sušenky rozmixujte na jemno a přilijte máslo, udělejte z toho těstíčko, které namačkejte do formy. Formu si nejprve vyložte pečícím papírem – dejte pečící papír na dno formy, formu secvakněte a okraje formy pomažte máslem, na máslo pak nalepte pruhy pečícího papíru.
Náplň
Troubu předehřejte na 180 °C
Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kašičku nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Prošlehejte dohromady Philadelphii a tvaroh (nebo zakysanou smetanu), přidejte kašičku z banánů a vanilkový extrakt. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a poté obě hmoty spojte do hladkého krému.
Hotový krém nalijte na korpus a dejte péct cca na 1 hodinu. Během pečení se snažte troubu neotvírat, by se cheesecake nepropadl. Hotový cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě.
Dokončení
Až budete mít dort zchladlý, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, přidejte 1 lžičku kokosového oleje, promíchejte a polijte čokoládou cheesecake. Dejte ztuhnout do ledničky.
Před servírováním poprašte dort kakaem a podávejte ozdobené čerstvými banány. Super je i přidat čerstvě ušlehanou šlehačku.