0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánový cheesecake s tvarohem

Banánový cheesecake s tvarohem

Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4133 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 371 g
Tuky 234 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 200 g
máslo 110 g
rozpuštěné, zchladlé
Náplň
banány 3 ks
krémový sýr 2 bal
tvaroh měkký 200 g
lze nahradit zakysanou smetanou
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
třtinový cukr 100 g
Na dokončení
čokoláda 150 g
kokosový olej 1 ČL
kakao
na poprášení, lze vynechat

Postup

1

Korpus<
Sušenky rozmixujte na jemno a přilijte máslo, udělejte z toho těstíčko, které nahňácejte do formy. Formu si nejprve vyložte pečícím papírem - dejte pečící papír na dno formy, formu secvakněte a okraje formy pomažte máslem, na máslo pak nalepte pruhy pečícího papíru.

2

Náplň
Troubu si předehřejte na 180°C

3

Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kašičku nebo rozmixujte tyčákem. Prošlehejte dohromady Philadelphii a tvaroh (nebo zakysanku), přidejte kašičku z banánů a vanilkový extrakt. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a poté obě hmoty spojte do hladkého krému.

4

Hotový krém nalijte na korpus a dejte péct cca na 1 hodinu. Během pečení se snažte troubu neotvírat, by se cheesecake nepropadl. Hotový cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě.

5

Dokončení
Až budete mít dortík zchladlý, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, přidejte 1 lžičku kokosového oleje, promíchejte a polijte čokoládou cheesecake. Dejte ztuhnout do ledničky.

Před servírováním poprašte dort kakaem a podávejte ozdobené čerstvými banány. Super je i přidat čerstvě ušlehanou šlehačku.

Dobrou chuť

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit