- Smíchejte mouku, sůl a sodu. Odstavte.
- V jiné misce zkombinujte banány a cukr, dobře promíchejte. Přidejte
vejce a máslo, znova dobře promíchat.
- Vlijte banánovou směs do misky s moukou, solí a sodou, promíchejte
tak, aby mouka zvlhla.
- Vlijte směs do předem vymazané formy (20x12 cm, na výšku alespoň
5 cm).
- Pečte na 175°C 55 - 60 minut nebo dokud se chléb nezačne
odlepovat od krajů formy a špejle vpíchnutá doprostřed zůstane po
vyjmutí čistá.
- Vyjmete z trouby, nechte 10 minut odstát a vyklopte na talíř. Nechte
zchladnout.
- Chutná za studena i na několik sekund předehřátý v mikrovlnní troubě.
- Banánový chléb by se měl zkonzumovat během 4 až 5 dnů. Pro delší trvanlivost ho můžete zabalit do fólie a umístit v mrazáku, kde vydrží až několik týdnů. Rozmrazit ho nechte volně, nepoužívejte mikrovlnnou troubu pro rozmrazování.
Doporučená příloha:
Dá se pomazat máslem, ale chutná výborně i samostatný.
Původní kuchyní tohoto receptu je Spojené státy americké
Suroviny
Porce
12
Suroviny
Porce
12