Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Banánový chléb
Banánový chléb


> 60 min
0,0 (0x)

- Smíchejte mouku, sůl a sodu. Odstavte. - V jiné misce zkombinujte banány a cukr, dobře promíchejte. Přidejte vejce a máslo, znova dobře promíchat. - Vlijte banánovou směs do misky s moukou, solí a sodou, promíchejte tak, aby mouka zvlhla. - Vlijte směs do předem vymazané formy (20x12 cm, na výšku alespoň 5 cm). - Pečte na 175°C 55 - 60 minut nebo dokud se chléb nezačne odlepovat od krajů formy a špejle vpíchnutá doprostřed zůstane po vyjmutí čistá. - Vyjmete z trouby, nechte 10 minut odstát a vyklopte na talíř. Nechte zchladnout. - Chutná za studena i na několik sekund předehřátý v mikrovlnní troubě. - Banánový chléb by se měl zkonzumovat během 4 až 5 dnů. Pro delší trvanlivost ho můžete zabalit do fólie a umístit v mrazáku, kde vydrží až několik týdnů. Rozmrazit ho nechte volně, nepoužívejte mikrovlnnou troubu pro rozmrazování. Doporučená příloha: Dá se pomazat máslem, ale chutná výborně i samostatný. Původní kuchyní tohoto receptu je Spojené státy americké


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu