Banánový chlebíček s rozinkami a čokoládou

Banánový chlebíček s rozinkami a čokoládou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 93
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2843 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 352 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
hnědý cukr 50 g
vejce 1 ks
máslo 100 g
změklé
podmáslí 150 ml
banány 2 ks
hodně zralé, rozmačkané
rozinky 1 hrst
lze nahradit nasekaným sušeným ovocem
čokoláda 50 g
strouhaná, lze vynechat

Postup

1

Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. V jiné míse utřete cukr s vejcem a máslem; pak přidejte rozmačkané banány i rozinky či sušené ovoce, případně i nastrouhanou čokoládu. Vlijte podmáslí a promíchejte.

2

Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.

4

Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Velice postradam u receptu jejich kalorickou hodnotu, vite nekdo napriklad hodnotu u tohoto chlebicku?? Moc by mi to pomohlo...

Anonym

recept som vyskusala - je vyborny.Len mi robia starosti niektore ceske vyrazy ako napr. podmasli - co to znamena po slovensky?pomozte mi plz

Anonym

Marwen, na netovým slovníku píšou "cmar", tak nevím, zda Ti to pomůže

Anonym

Ano podmáslí je cmar v slovencine, ja som tiez nad tym dlho dumala, ale zachranil ma obchod -- mliekaren MILSY mala na vyrobku napisany aj cesky aj slovensky nazov :)) Tak to idem vyskusat, hadam sa to podari a bude taky skvely ako vsetci pisete ;-)

Anonym

podmasli je CMAR, zila jsem 3 roky v Bratislave a tyto problemy jsem resila v opacnem gardu.

Anonym

Výborný, musela jsem ho upéct dva víkendy po sobě :-)

Anonym

Už jsem ho pekl asi 5x po sobě. Měním jen ingredience jako čokoláda, různé sušené ovoce, kokos.

Anonym

sladké. Zbytek rodiny si nestežoval, ale moje chuťové buňky by radši něco výraznějšího. Možná zákusek pollít sladkou omáčkou, javorovým sirupem?...

Anonym

Pekla jsem ho prvně a určitě né naposledy. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek užasný...

Anonym

Už som ho robila niekoľkokrát, a je jednoducho skvelý :)) Mňam-mňam..

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit