Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (91)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2842 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 352 g
Tuky 120 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert.

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
krupicový cukr 50 g
vejce 1 ks
máslo 100 g
změklé
podmáslí 150 ml
banány 2 ks
hodně zralé, rozmačkané
rozinky 1 hrst
lze nahradit nasekaným sušeným ovocem
čokoláda 50 g
lze vynechat

1Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. V jiné míse utřete cukr s vejcem a máslem; pak přidejte rozmačkané banány i rozinky či sušené ovoce, případně i nastrouhanou čokoládu. Vlijte podmáslí a promíchejte.
 

2Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.
 

3Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.
 

4Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Velice postradam u receptu jejich kalorickou hodnotu, vite nekdo napriklad hodnotu u tohoto chlebicku?? Moc by mi to pomohlo...

Anonym

recept som vyskusala - je vyborny.Len mi robia starosti niektore ceske vyrazy ako napr. podmasli - co to znamena po slovensky?pomozte mi plz

Anonym

Marwen, na netovým slovníku píšou "cmar", tak nevím, zda Ti to pomůže

Anonym

Ano podmáslí je cmar v slovencine, ja som tiez nad tym dlho dumala, ale zachranil ma obchod -- mliekaren MILSY mala na vyrobku napisany aj cesky aj slovensky nazov :)) Tak to idem vyskusat, hadam sa to podari a bude taky skvely ako vsetci pisete ;-)

Anonym

podmasli je CMAR, zila jsem 3 roky v Bratislave a tyto problemy jsem resila v opacnem gardu.

Anonym

Výborný, musela jsem ho upéct dva víkendy po sobě :-)

Anonym

Už jsem ho pekl asi 5x po sobě. Měním jen ingredience jako čokoláda, různé sušené ovoce, kokos.

Anonym

sladké. Zbytek rodiny si nestežoval, ale moje chuťové buňky by radši něco výraznějšího. Možná zákusek pollít sladkou omáčkou, javorovým sirupem?...

Anonym

Pekla jsem ho prvně a určitě né naposledy. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek užasný...

Anonym

Už som ho robila niekoľkokrát, a je jednoducho skvelý :)) Mňam-mňam..

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit