Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
300
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
hnědý cukr
50
g
vejce
1
ks
máslo
100
g
změklé
podmáslí
150
ml
banány
2
ks
hodně zralé, rozmačkané
rozinky
1
hrst
lze nahradit nasekaným sušeným ovocem
čokoláda
50
g
strouhaná, lze vynechat
Postup
1
Mouku s práškem do pečiva prosijte do mísy. V jiné míse utřete cukr s vejcem a máslem; pak přidejte rozmačkané banány i rozinky či sušené ovoce, případně i nastrouhanou čokoládu. Vlijte podmáslí a promíchejte.
2
Přisypte mouku prosátou s práškem do pečiva a zpracujte.
3
Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Hranatou chlebíčkovou formu velikosti 21 x 11 x 6 cm či formu na srnčí hřbet vymastěte a vyložte papírem na pečení. Vložte do ní těsto.
4
Pečte půl hodiny nebo až chlebíček vyběhne a bude na povrchu hladký.
Komentáře
Anonym
30.06.2006 13:50
kJ???
Anonym
02.07.2006 13:20
podmáslí
Anonym
08.08.2006 15:53
Podmáslí
Anonym
21.11.2006 13:13
podmáslí = CMAR
Anonym
19.08.2008 11:10
podmasli
Anonym
08.08.2006 15:54
Chlebíček
Anonym
20.08.2006 19:12
Skvostný
Anonym
30.08.2006 10:48
Pro mlsné jazýčky málo...
Anonym
08.09.2006 16:15
Delikátní
Anonym
14.03.2007 17:47
úžasný!!