Připravte tyto ‚banoffee čokoládové košíčky‘ jako jedlý vánoční dárek nebo nepečené cukroví na poslední chvíli. Jsou vyrobeny z čokolády, sušenek a banánových chipsů. Chutnají jako banoffee koláč v jednom malém soustu.
Suroviny
Postup
Vyložte formu na 12 muffinů papírovými nebo silikonovými košíčky.
Rozehřejte společně hořkou a mléčnou čokoládu po dobu 1–2 minuty v mikrovlnné troubě.
Do košíčků rovnoměrně rozdělte digestive sušenky a banánové chipsy. Zalijte dostatkem rozpuštěné čokolády tak, aby zakryla sušenky. Zbylou čokoláda ponechte stranou.
Plech s košíčky vložte do mrazáku a nechte chladit 15 minut.
Promíchejte dulce de leche, aby bylo tekutější, pak lžičkou nebo pomocí cukrářského sáčku umístěte malou kapku do středu každého košíčku.
Poté je zalijte zbylou čokoládu tak, aby byla karamelová náplň zakrytá, navrch ozdobte čokoládovými hoblinami nebo zdobením.
Opět vložte do lednice a nechte chladit 2 hodiny. Pak vyjměte košíčky a zabalte je do dárkových krabiček, nebo uchovávejte v uzavřené nádobě. V lednici vydrží tři dny.
NĚCO NAVÍC:
‚Dulce de leche‘ je latinskoamerická karamelová lahůdka, kterou seženete ve specializovaných obchodech, nebo si ji můžete snadno vyrobit podle tohoto receptu sami doma. Budete potřebovat jen kondenzované mléko a dostatek času.