Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banoffee čokoládové košíčky
digestive sušenky
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Banoffee čokoládové košíčky

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2532 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 276 g
Tuky 144 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte tyto ‚banoffee čokoládové košíčky‘ jako jedlý vánoční dárek nebo nepečené cukroví na poslední chvíli. Jsou vyrobeny z čokolády, sušenek a banánových chipsů. Chutnají jako banoffee koláč v jednom malém soustu.

Související recepty

Suroviny

tmavá čokoláda 150 g
sušenky
několik rozdrcených digestive sušenek
40 g
banánové chipsy
karamel 100 g
dulce de leche (viz Něco navíc)
hoblinky nebo jiné zdobení

Postup

1

Vyložte formu na 12 muffinů papírovými nebo silikonovými košíčky.

2

Rozehřejte společně hořkou a mléčnou čokoládu po dobu 1–2 minuty v mikrovlnné troubě.

3

Do košíčků rovnoměrně rozdělte digestive sušenky a banánové chipsy. Zalijte dostatkem rozpuštěné čokolády tak, aby zakryla sušenky. Zbylou čokoláda ponechte stranou.

4

Plech s košíčky vložte do mrazáku a nechte chladit 15 minut.

5

Promíchejte dulce de leche, aby bylo tekutější, pak lžičkou nebo pomocí cukrářského sáčku umístěte malou kapku do středu každého košíčku.

6

Poté je zalijte zbylou čokoládu tak, aby byla karamelová náplň zakrytá, navrch ozdobte čokoládovými hoblinami nebo zdobením.

7

Opět vložte do lednice a nechte chladit 2 hodiny. Pak vyjměte košíčky a zabalte je do dárkových krabiček, nebo uchovávejte v uzavřené nádobě. V lednici vydrží tři dny.

NĚCO NAVÍC:
‚Dulce de leche‘ je latinskoamerická karamelová lahůdka, kterou seženete ve specializovaných obchodech, nebo si ji můžete snadno vyrobit podle tohoto receptu sami doma. Budete potřebovat jen kondenzované mléko a dostatek času.

Související články

Apetit magazín