Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Basilejské perníčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 25 obdélníků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3914 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 500 g
Tuky 149 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněný perník, který je hned měkký, což svádí k tomu, abyste jej snědli. Nemáte-li silnou vůli, udělejte dvojnásobné množství! Basilejský perník zdobený mandlemi patří mezi hvězdy prvorepublikového cukroví, ale slušet mu to bude na talířku i vedle toho novodobějšího.

Související recepty

Suroviny

nahrubo nasekané
jemně nasekaná
+ na pomoučení
podrcené
hřebíček 1 špetka
mletý
med 250 ml
vejce 1 ks
prošlehané, na potření
na ozdobení

Postup

1

Všechny ingredience kromě mandlí na ozdobení zpracujte v těsto a uložte jej na 24 hodin do chladu.

2

Poté vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru silnější plát (cca 5cm), rozkrájejte na obdélníky, potřete vejcem ozdobte půlkami mandlí, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte cca 20–30 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...