Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,9 (11x)
27. 11. 2024
Basilejské perníčky
Apetit
Basilejský perník
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,9 (11x)

Kořeněný perník, který je hned měkký, což svádí k tomu, abyste jej snědli. Nemáte-li silnou vůli, udělejte dvojnásobné množství! Basilejský perník zdobený mandlemi patří mezi hvězdy prvorepublikového cukroví, ale slušet mu to bude na talířku i vedle toho novodobějšího.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

25

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

25

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 156.56 kcal
  • Bílkoviny 4.16 g
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5.96 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/12

Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Robin Nguyen se dostal do povědomí i díky soutěži MasterChef

„Miluju českou kuchyni, můžu ji jíst každý den,“ říká Robin Nguyen

Rodák z Hanoje a milovník české kuchyně? Ano, to je Robin Nguyen. Pochutná si na výpečcích, ví, kam jít na skvělou svíčkovou i smažák, ale zpozorní, když někdo z food blogerů začne dělat Phở! O tomhle sympaťákovi ještě hodně uslyšíte, mimo jiné proto, že startuje naše dlouhodobá spolupráce – Robin bude doporučovat, kam v Praze vyrazit třeba na skvělé smažené kuře.