Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Bebe cheesecake

Popis receptu: 

Velice jemná chuť která pohladí na jazyku. Hodí se pro každou příležitost nebo k nedělní kávě. 

 

 

 

Autor: Nikola Valentova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1. 250 g bebe sušenek med a oříšky ,125g másla,  250 g sýru philadelphia, 350 g ricotty, 1 vanilkový cukr, 200 g moučkového cukru ( podle chuti), 1 lžička citronové šťávy, 3 vejce, 2x 250 g zakysané smetany ( jedna na potření hotového moučníku)
    2.  

     

Příprava jídla

V robotu rozdrtíme sušenky a se změklým máslem, vytvoříme hmotu kterou upěchujeme na dno dortové formy vyloženou pečícím papírem. Celou formu je potřeba vymazat máslem. Podklad dáme do lednice, troubu rozehřejeme na 200 stupňů a připravíme si krém. Sýr ušleháme do hladka, přidáme cukr a ostatní suroviny. ( jen jednu smetanu) vejce vmícháme jako poslední. Dále vlijeme na sušenkový korpus. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vlhožíme do trouby. Po 10 minutách snížíme teplotu na 110 a pečeme dalších 20 minut. Troubu neotvíráme.  Pak troubu vypneme, pootevřeme dvířka a dáme mezi ně vařečku, necháme vychladnout 2 hodiny. Zakryjeme alobalem a necháme v lednici do druhého dne. Před podáváním potřeme zakysanou smetanou prošlehanou s cukrem a citronovou šťávou. Poklademe jahody a boky ozdobíme rozemletými lískovými oříšky.

 

 

Přidat komentář