S naším tipem bude váš bezlepkový citronový chlebíček obzvláště šťavnatý a nadýchaný. Tajemství tkví v másle a finální citronové polevě. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přesvědčte se sami!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C (horní/spodní ohřev).
Formu o délce 25 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
Na těsto vyšlehejte máslo s cukrem po dobu 3–4 minut do světlé pěny a poté postupně přidávejte vejce.
Smíchejte mouku a prášek do pečiva. Citrón důkladně omyjte, osušte a jemně nastrouhejte kůru. Poté citron rozpulte a vymačkejte šťávu.
Mouku, 4 lžíce citrónové šťávy a 1 lžíci kůry vmíchejte pomocí lžíce nebo stěrky do máslovo-vaječné směsi.
Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy a povrch uhlaďte.
Citronový chlebíček pečte na prostřední příčce 35–40 minut, dokud se nezbarví do zlatohněda. Koláč je hotový, když na dřevěné špejli po vytažení zůstanou jen ojediněle drobky.
Vyjměte koláč z trouby a nechte ho 10 minut vychladnout ve formě. Poté ho vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Na polevu rozpulte citron a vymačkejte šťávu. Moučkový cukr smíchejte s tolik citrónové šťávy (cca 2–3 lžíce), aby vznikla krémová poleva, kterou rovnoměrně nalijte na citronový chlebíček.
Nechte 10–15 minut ztuhnout, poté nakrájejte jednotlivé porce a podávejte.
Recept i fotografie převzaty z Einfach Kochen.