Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkový citronový chlebíček
ZDROJ: Katrin Winner
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 1 chlebíčkovou formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1025 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 107 g
Tuky 63 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S naším tipem bude váš bezlepkový citronový chlebíček obzvláště šťavnatý a nadýchaný. Tajemství tkví v másle a finální citronové polevě. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přesvědčte se sami!

Související recepty

Suroviny

máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
cukr 150 g
vejce 4 ks
mouka bezlepková 250 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
bez lepku
kůra i šťáva
Na polevu

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C (horní/spodní ohřev).

2

Formu o délce 25 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.

3

Na těsto vyšlehejte máslo s cukrem po dobu 3–4 minut do světlé pěny a poté postupně přidávejte vejce.

4

Smíchejte mouku a prášek do pečiva. Citrón důkladně omyjte, osušte a jemně nastrouhejte kůru. Poté citron rozpulte a vymačkejte šťávu.

5

Mouku, 4 lžíce citrónové šťávy a 1 lžíci kůry vmíchejte pomocí lžíce nebo stěrky do máslovo-vaječné směsi.

6

Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy a povrch uhlaďte.

7

Citronový chlebíček pečte na prostřední příčce 35–40 minut, dokud se nezbarví do zlatohněda. Koláč je hotový, když na dřevěné špejli po vytažení zůstanou jen ojediněle drobky.

8

Vyjměte koláč z trouby a nechte ho 10 minut vychladnout ve formě. Poté ho vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

9

Na polevu rozpulte citron a vymačkejte šťávu. Moučkový cukr smíchejte s tolik citrónové šťávy (cca 2–3 lžíce), aby vznikla krémová poleva, kterou rovnoměrně nalijte na citronový chlebíček.

10

Nechte 10–15 minut ztuhnout, poté nakrájejte jednotlivé porce a podávejte.

Recept i fotografie převzaty z Einfach Kochen.

Související články

Apetit magazín