0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biftek s pepřovou omáčkou

Biftek s pepřovou omáčkou

3.2 / 5. Počet hodnocení: 5
2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 527 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 1 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Hovězí steak vám bude chutnat i s jinou omáčkou, pepřová je klasika, kterou domácí hranolky posunou o stupínek výš.

Suroviny

2 ks
hovězí steak svíčková, roštěná z mladého býka, 200-250 g kus
olivový olej extra panenský 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakládaný pepř 3 PL
víno bílé 3 PL
koňak 2 PL
smetana 2 PL
ušlehaná
3 PL
telecí demi-glace
máslo 2 PL
studené
domácí hranolky k podávání
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Na rozpálené těžké pánvi opékejte nasucho steaky 3 minuty po každé straně. Pak je dejte na plech péct 6 minut. Vyjměte a nechte 10 minut odpočinout. Po 5 minutách je pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

2 Krátce povařte okapaný pepř v bílém víně. Slijte a pepř i víno uchovejte zvlášť. Do pánve, ve které jste opekli maso, přilijte víno z vaření pepře, a zahřejte, aby se rozpustily připečeniny z masa (pozor, nesmějí být spálené!). Víno nechte téměř odvařit a na pánev přilijte koňak, opět nechte odvařit, přidejte nakládaný pepř a telecí demi-glace, přiveďte k varu a vypněte. V omáčce rozšlehejte kousky studeného másla, osolte a zjemněte ušlehanou smetanou

NĚCO NAVÍC
Na domácí hranolky oloupejte 400 g brambor (dobré jsou s červenou slupkou) a nakrájejte je na 1cm plátky a ty pak na 1 cm silné hranolky. Troubu předehřejte na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené a povařte 3 minuty. Slijte a rozložte je na plechu v jedné vrstvě. Pokapejte arašídovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Řádně osolte a pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte.

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit