Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biskupský chlebíček

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 163
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2910 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 235 g
Tuky 186 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biskupský chlebíček má řada z nás spojený především s Vánocemi. Recept na vláčný chlebíček z třeného těsta plného kandovaného či sušeného ovoce a ořechů se vám ovšem bude hodit celý rok. Nezapomeňte chlebíček po upečení polít rozpuštěnou čokoládou, tento trik zaručí, že chlebíček vydrží déle vláčný. Kandované a sušené ovoce a ořechy volte podle chuti. 

Suroviny

vejce 4 ks
bílky a žloutky oddělené
máslo 100 g
změklé, nakrájené na kostičky
kypřicí prášek do pečiva ½ ks
nebo sušené ovoce – podle chuti
ořechy 1 hrst
podle chuti
tmavá čokoláda 100 g
70%
kokosový olej
podle potřeby
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Formu na chlebíček vymažte máslem nebo sádlem a vysypte hrubou moukou nebo krupičkou. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 °C.

2

Vyšlehejte bílky do pevného sněhu. Utřete žloutky s cukrem, přidejte změklé máslo a vyšlehejte do nadýchané pěny.

3

Do mouky zamíchejte kypřicí prášek do pečiva a směs vmíchejte do těsta. Přimíchejte kandované a sušené ovoce a ořechy podle chuti. Nakonec opatrně stěrkou či vařečkou vmíchejte sníh z bílků.

4

Směs nalejte do připravené formy a pečte v předehřáté horkovzdušné troubě 40 minut.

5

Po upečení nechte vychladnout, polijte čokoládou rozpuštěnou s trochou kokosového oleje a nechte ztuhnout.

Ilustrační foto: Image Professionals

Autor: Andrea Bednářová

Doporučujeme recept s videem

Makový chlebíček se švestkami

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...