0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 89
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2910 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 235 g
Tuky 186 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 4 ks
krupicový cukr 80 g
máslo 100 g
změklé
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
ovoce
kompotované nebo suché plody
ořechy
tmavá čokoláda 1 ks
sádlo 1 PL
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

Postup

1

Připravte si pečící formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou nebo krupičkou. Zapněte si horkovzdušnou troubu na 160° C

2

Vyšlehejte si bílky a utřete žloutky s cukrem, Přidejte změklé máslo a vyšlehejte

3

Do mouky si zamíchejte pečící prášek a vše přidejte k těstu. Přimíchejte suché plody. Nakonec opatrně vařečkou vmíchejte sníh z bílků

4

Směs nalejte do pečící formy a pečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 160° C 40 minut.

5

Po upečení nechte vychladnout, polejte rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

Autor: Andrea Bednářová

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit