
Blesková kokosová kari polévka s nudlemi
„Asijskou kuchyni miluju a tohle je způsob, jak si ji dopřát, kdykoli na ni dostanu chuť. Kari pasta a kokosové mléko mají v naší spíži stálé místo. Baví mě, jak rychle se dá uvařit skvělé jídlo plné výrazných chutí,“ říká finalistka MasterChef Česko 2015, naše šéfredaktorka Lucie Kubrová.
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
- 2–3 lžíce thajské červené kari pasty
- 250g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, nakrájených na nudličky
- 1 litr kuřecího vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 150ml kokosového mléka
- šťáva z 1 limety sůl
- 150g tenkých rýžových nudlí vermicelli, uvařených podle návodu na obalu
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké měsíčky
- 1 jarní cibulka, šikmo nakrájená
- lístky koriandru na posypání
- červená chilli paprička, šikmo nakrájená na tenké plátky
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu a opékejte asi 5 minut, ingredience se krásně rozvoní.
2 Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání je opečte ze všech stran. Vlijte kuřecí vývar, 250ml vody, rybí omáčku a kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Dochuťte šťávou z limetky a podle chuti dosolte.
3 Připravte si servírovací misky, rozdělte do nich nudle, červenou cibuli a jarní cibulku, zalijte horkou polévkou a posypejte lístky koriandru a chilli papričkou.
Přidat komentář