Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové zapečené maso

Bleskové zapečené maso

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 204 g
Tuky 12 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlý oběd nebo večeře. Překryjte hovězí ragú bramborovu kaší a dejte zapéct.

Suroviny

1
hovězí ragú
hrášek 100 g
mražený

Postup

1

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ºC. Uvařte 1 kg brambor (moučné, varný typ C), oloupaných a pokrájených, v osolené vodě asi 20 minut doměkka.

2 Brambory sceďte a rozmačkejte dohladka, vmíchejte 50 g másla a 2 lžíce parmazánu, osolte a opepřete.

3 Jeden rozmražený sáček základního ragú zahřejte v hrnci a nechte bublat 10 minut. Přidejte 100 g mraženého hrášku a přendejte do zapékací nádoby.

4 Překryjte kaší a zapékejte v troubě 25 minut dozlatova.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...