
Bleskový sendvič croque madame
Croque madame je jeden z nejznámějších klasických sendvičů. My jsme si ho trochu upravili, aby pohodlně obstál také jako večeře. V redakci o něj byla skoro rvačka!
Ingredience
- 4 pěkné plátky světlého chleba s měkkou střídkou a křupavou kůrkou (my jsme ho koupili v pekařství Paul)
- dijonská hořčice na potření
- 100g ementálu nebo sýra gruyère, nastrouhaného nahrubo
- špetka sladké mleté papriky (nemusí být)
- 4 silnější plátky kvalitní šunky
- máslo na potření
- 4 lžíce crème fraîche nebo husté zakysané smetany
- 2 malá vejce
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- jarní cibulka na ozdobení
Příprava jídla
1 Plátky chleba potřete po jedné straně hořčicí. Na dva z nich naneste šunku a polovinu sýra, posypte mletou paprikou, chcete-li, přiklopte, aby byla hořčice uvnitř, a pak sendviče potřete zvenku máslem.
2 Rozehřejte nepřilnavou pánev a opékejte sendviče po obou stranách dozlatova.
3 Smíchejte crème fraîche či zakysanou smetanu a zbytek sýra a potřete vršek sendvičů. Dejte pod horký gril zapéct, až sýr začne bublat.
4 Zvlášť udělejte z vajec volská oka, osolte je, opepřete a položte na sendviče. Na závěr ozdobte jarní cibulkou.
Přidat komentář