Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
5,0 (5x)
28. 3. 2025
BLT salát
Apetit
BLT salát
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
5,0 (5x)

Salát ve stylu slavného amerického sendviče BLT, který se jmenuje po třech základních složkách: bacon (slanina), lettuce (salát), tomatoes (rajčata). Rychlá večeře, ale také lehký oběd do krabičky na druhý den.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Na dresink

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1173 kcal
  • Bílkoviny 32 g
  • Sacharidy 68.5 g
  • Tuky 85.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/4

Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Majonéza z vařených vajec

Majonéza z vařených vajec: Obsahuje méně oleje a chutná stejně jako ta klasická. Navíc jí zvládnou i začátečníci

Vařili jste včera vajíčka pro koledníky a některá při vaření popraskala? Žádný problém, použijte je na chlebíčky, do vajíčkové pomazánky, nebo ještě lépe – zkuste z nich připravit domácí majonézu z vařených vajec. Má stejnou chuť i využití jako klasická majonéza ze syrových vajec, ale na rozdíl od ní ji zvládnete připravit rychle, jednoduše a hned napoprvé!