Klobásky bývají dobře
ochucené, takže se obejdete bez množství speciálních přísad.
Suroviny
cibule
1
ks
nasekaná
olivový olej
1
PL
klobása grilovací
400
g
rajče
400
g
sekaná, konzervovaná
cuketa
2
ks
drobné, na špalíčky
bobkový list
1
ks
sůl
špetka
špagety (těstoviny)
350
g
parmazán
30
g
strouhaný
sůl
pepř
Postup
1
OPEČTE CIBULI A MASO
Za občasného promíchání pečte cibuli na oleji dozlatova (asi osm minut). Klobásy zbavte střívek, náplň přidejte k cibuli a obracečkou ji rozdělte na kusy. Opékejte, aby maso začalo hnědnout.
2. PŘIDEJTE ZELENINU
Přimíchejte rajčata z konzervy, špalíčky cukety i bobkový list a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. Přiveďte k varu, přiklopte a nechte asi deset minut probublávat, aby cukety zkřehly.
3. UVAŘTE šPAGETY
Ve vroucí osolené vodě mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu tak, aby byly tvrdé na skus. Slijte je, nechte důkladně okapat a spolu se strouhaným sýrem je promíchejte s omáčkou.
Podávejte s trochou sýra navíc a zeleným nebo míchaným zeleninovým salátem.
Za občasného promíchání pečte cibuli na oleji dozlatova (asi osm minut). Klobásy zbavte střívek, náplň přidejte k cibuli a obracečkou ji rozdělte na kusy. Opékejte, aby maso začalo hnědnout.
2. PŘIDEJTE ZELENINU
Přimíchejte rajčata z konzervy, špalíčky cukety i bobkový list a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. Přiveďte k varu, přiklopte a nechte asi deset minut probublávat, aby cukety zkřehly.
3. UVAŘTE šPAGETY
Ve vroucí osolené vodě mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu tak, aby byly tvrdé na skus. Slijte je, nechte důkladně okapat a spolu se strouhaným sýrem je promíchejte s omáčkou.
Podávejte s trochou sýra navíc a zeleným nebo míchaným zeleninovým salátem.