Boloňské klobásky

Boloňské klobásky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1524 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 208 g
Tuky 38 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Klobásky bývají dobře ochucené, takže se obejdete bez množství speciálních přísad.

Suroviny

cibule 1 ks
nasekaná
olivový olej 1 PL
klobása grilovací 400 g
rajčata 400 g
sekaná, konzervovaná
cuketa 2 ks
drobné, na špalíčky
bobkový list 1 ks
sůl špetka
špagety 350 g
parmazán 30 g
strouhaný
sůl
pepř
1. OPEČTE CIBULI A MASO
Za občasného promíchání pečte cibuli na oleji dozlatova (asi osm minut). Klobásy zbavte střívek, náplň přidejte k cibuli a obracečkou ji rozdělte na kusy. Opékejte, aby maso začalo hnědnout.

2. PŘIDEJTE ZELENINU

Přimíchejte rajčata z konzervy, špalíčky cukety i bobkový list a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. Přiveďte k varu, přiklopte a nechte asi deset minut probublávat, aby cukety zkřehly.

3. UVAŘTE ŠPAGETY

Ve vroucí osolené vodě mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu tak, aby byly tvrdé na skus. Slijte je, nechte důkladně okapat a spolu se strouhaným sýrem je promíchejte s omáčkou.

Podávejte s trochou sýra navíc a zeleným nebo míchaným zeleninovým salátem.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit