Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Boršč

Popis receptu: 

Hustý ukrajinsky boršč.

Autor: Lucie Šimoníčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: cca 10 porci
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 střední červené řepy, uvařit (2 hodiny), oloupat, natrouhat a zakapnout octem (cca 1 lžíce)

    Cca 2 hrsti vařených bílých fazolí

    Vařené maso (hovězí, může se přidat i vepřové), cca 1 kg

    Vývar cca 3 litry

    4 - 6 brambor, oloupane a nakrájené na kostičky

    1/2 hlávky bílého zelí nakrájené ho nadrobno

    1 menší mrkev nastouhane na jemno

    2 cibule nakrájené na kostičky

    3-4 vajíčka na tvdo nakrájené na kousky

    1 rajský protlak

    3 kostky masoxu

    Sůl

    Pepř

    1 kelímek kysané smetany

    2 lžíce olivového oleje

     

Příprava jídla

Na oleji mírně osmahnot cibulku s mrkvi, po cca 3 minutách přidat zelí a brambory, promichat a zalit vyvarem. Po cca 5 minutách přidat nastouhanou řepu, vařené fazole a rajský protlak a nakrájené maso. Nechat chvíli povarit a dochutit masoxem a pepřem popř. dosolit. Vařit cca dalších 35 minut, pote přidat smetanu ( k zakysane se může dat i kelímek sladké), a vejce a pak už jen cca 5 min. povarit.

Podávat s chlebem. Může byt i lžička smetany na ozdobu (už byt nemusí, je v polévce). Při podávání se může přidat strouzek pro lisovaného česneku.

REKLAMA

Přidat komentář