
recept
Boršč
Hustý ukrajinsky boršč.
Ingredience
2 střední červené řepy, uvařit (2 hodiny), oloupat, natrouhat a zakapnout octem (cca 1 lžíce)
Cca 2 hrsti vařených bílých fazolí
Vařené maso (hovězí, může se přidat i vepřové), cca 1 kg
Vývar cca 3 litry
4 - 6 brambor, oloupane a nakrájené na kostičky
1/2 hlávky bílého zelí nakrájené ho nadrobno
1 menší mrkev nastouhane na jemno
2 cibule nakrájené na kostičky
3-4 vajíčka na tvdo nakrájené na kousky
1 rajský protlak
3 kostky masoxu
Sůl
Pepř
1 kelímek kysané smetany
2 lžíce olivového oleje
Příprava jídla
Na oleji mírně osmahnot cibulku s mrkvi, po cca 3 minutách přidat zelí a brambory, promichat a zalit vyvarem. Po cca 5 minutách přidat nastouhanou řepu, vařené fazole a rajský protlak a nakrájené maso. Nechat chvíli povarit a dochutit masoxem a pepřem popř. dosolit. Vařit cca dalších 35 minut, pote přidat smetanu ( k zakysane se může dat i kelímek sladké), a vejce a pak už jen cca 5 min. povarit.
Podávat s chlebem. Může byt i lžička smetany na ozdobu (už byt nemusí, je v polévce). Při podávání se může přidat strouzek pro lisovaného česneku.
Přidat komentář