Borůvkový cheesecake s karamelem a bílou čokoládou

Borůvkový cheesecake s karamelem a bílou čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5139 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 455 g
Tuky 307 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

čokoládové sušenky 250 g
máslo 150 g
rozpuštěné
krémový sýr 500 g
tvaroh 250 g
žloutek 3 ks
moučkový cukr 200 g
bílá čokoláda
karamelky 1 hrst
borůvky 400 g
mražené
želé dortové
červené

Postup

1

Máslové sušenky rozdělíme v misce, přilejeme k nim rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Tuto směs natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem a necháme odležet.

2

Vaječné žloutky ušleháme s cukrem do hladké pěny, poté přidáme sýr Philadelphia a tvaroh a opět trochu prošleháme.

3

Přídáme čtverečky bílé čokolády a nakrájené karamelky, zamícháme.

4

Hotovou směs vlijeme na sušenkový korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 150•C cca 45minut.

5

Po vychladnutí zasypeme cheesecake mraženými borůvkami a zalijeme želé připraveným dle návodu na obale.

Autor: Baru_Honysova

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit