0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Boží milosti tvarované jako ukrajinské ,verhuny‘

Boží milosti tvarované jako ukrajinské ,verhuny‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Boží milosti tvarované jako ukrajinské ,verhuny‘

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Na 30–35 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4279 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 212 g
Tuky 354 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Boží milosti křehké jako křídla andělů, jak se přezdívá ukrajinským verhunám, se vám doslova rozplynou v ústech. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 50 g
nakrájené
krupicový cukr 50 g
žloutek 2 PL
mléko 2 PL
suché
vepřové sádlo 300 g
voňavé, na smažení, lze nahradit rostlinným olejem
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Mouku prosejte na vál, rozemněte do ní máslo, přidejte ostatní suroviny a vypracujte těsto měkčí než na nudle. Dobře je propracujte, až se leskne a tvoří se na něm puchýře. Rozválejte na 1–1,5 mm silnou placku, rádýlkem nakrájejte na pro- táhlé rovnoběžníky (kosodélníky) zhruba 15 cm dlouhé. Ty uprostřed prořízněte a vytvarujte – cípy vzdálenější od sebe protáhněte otvorem a stočte zpátky, zakruťte přitom i pruhy těsta na bocích otvorů. Smažte v rozehřátém tuku po obou stranách dočervena. Pak vyjměte, nechte okapat na papírových utěrkách a zatepla pocukrujte a jezte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč