Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1184 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 211 g
Tuky 14 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoli bylinky zvládáme dokonale od bazalky po yzop, českou majoránku používáme výhradně sušenou jako v dobách surovinového nedostatku. To chce změnu! Třeba hned v tomto receptu na ty nejkřupavější bramboráky, jaké jste kdy jedli. Až ochutnáte bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou, budete s Hankou Michopulu určitě souhlasit!

Suroviny

cuketa 500 g
vejce 1 ks
větší
majoránka (čerstvá) 2 PL
lístky nasekané
česnek 6 stroužků
drcený
sůl 1 ČL
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
strouhanka 100 g
množství přizpůsobit konzistenci brambor
rostlinný olej
na opékání

Postup

1

Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy nahrubo. Cuketu podélně rozpulte a obrácenou lžičkou vydlabejte semínka ve středech.

2

Pak cuketu nastrouhejte nahrubo k bramborám. Osolte a nechte 10 minut odstát. Potom přebytečnou tekutinu slijte přes síto (nejlépe když ji ještě trochu vymačkáte rukama nebo pomocí naběračky). Směs bude díky tomu sušší a bramborák křupavější.

3

K nastrouhaným cuketám a bramborám přidejte vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Nakonec přisypte strouhanku, a to v takovém množství, aby směs byla spíše hutná a pevná než tekutá.

4

Na pánvi rozpalte olej, dejte na ni naběračku směsi a roztáhněte ji obrácenou stranou lžíce do co nejtenčí vrstvy (cca 1cm). Placičky opékejte po obou stranách dozlatova a dokřupava. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...