Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1184 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 211 g
Tuky 14 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoli bylinky zvládáme dokonale od bazalky po yzop, českou majoránku používáme výhradně sušenou jako v dobách surovinového nedostatku. To chce změnu! Třeba hned na tomhle nejkřupavějším bramboráku, jaký jste kdy jedli. Až ochutnáte, budete s Hankou Michopulu určitě souhlasit!

Související recepty

Suroviny

brambory 500 g
cuketa 500 g
vejce 1 ks
větší
majoránka (čerstvá) 2 PL
lístky nasekané
česnek 6 stroužků
drcený
sůl 1 ČL
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
strouhanka 100 g
množství přizpůsobit konzistenci brambor
rostlinný olej
na opékání

1 Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy nahrubo. Cuketu podélně rozpulte a obrácenou lžičkou vydlabejte semínka ve středech. Pak cuketu nastrouhejte nahrubo k bramborám. Osolte a nechte 10 minut odstát. Potom přebytečnou tekutinu slijte přes síto (nejlépe když ji ještě trochu vymačkáte rukama nebo pomocí naběračky). Směs bude díky tomu sušší a bramborák křupavější.

2 K nastrouhaným cuketám a bramborám přidejte vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Nakonec přisypte strouhanku, a to v takovém množství, aby směs byla spíše hutná a pevná než tekutá.

3 Na pánvi rozpalte olej, dejte na ni naběračku směsi a roztáhněte ji obrácenou stranou lžíce do co nejtenčí vrstvy (cca 1cm). Placičky opékejte po obou stranách dozlatova a dokřupava. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit