Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (32)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1016 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 168 g
Tuky 13 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ačkoli bylinky zvládáme dokonale od bazalky po yzop, českou majoránku používáme výhradně sušenou jako v dobách surovinového nedostatku. To chce změnu! Třeba hned na tomhle nejkřupavějším bramboráku, jaký jste kdy jedli. Až ochutnáte, budete s Hankou Michopulu určitě souhlasit!

Suroviny

500 g
500 g
vejce 1 ks
větší
majoránka (drhnutá) 2 PL
čerstvá, nasekané lístky
česnek 6
drcený
sůl PL
špetka
čerstvě mletý
strouhanka
cca 100g, množství přizpůsobit konzistenci brambor
rostlinný olej
na opékání

1 Brambory oloupejte a nastrouhejte do větší mísy nahrubo. Cuketu podélně rozpulte a obrácenou lžičkou vydlabejte semínka ve středech. Pak cuketu nastrouhejte nahrubo k bramborám. Osolte a nechte 10 minut odstát. Potom přebytečnou tekutinu slijte přes síto (nejlépe když ji ještě trochu vymačkáte rukama nebo pomocí naběračky). Směs bude díky tomu sušší a bramborák křupavější.

2 K nastrouhaným cuketám a bramborám přidejte vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Nakonec přisypte strouhanku, a to v takovém množství, aby směs byla spíše hutná a pevná než tekutá.

3 Na pánvi rozpalte olej, dejte na ni naběračku směsi a roztáhněte ji obrácenou stranou lžíce do co nejtenčí vrstvy (cca 1cm). Placičky opékejte po obou stranách dozlatova a dokřupava. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit