Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborákové vafle s houbami
Bramborákové vafle s houbami
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Bramborákové vafle s houbami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 25 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2049 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 214 g
Tuky 93 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile se z kuchyně začne linout známá vůně bramboráků, všem v dosahu se na tváři objeví blažený úsměv. Tyhle bramborové placky s křupavými okraji se snad nikdy neomrzí. Zkoušeli jste už ale přidat orestované houby? Lahůdka! A co teprve, když bramborák upečete ve vaflovači! Pokud máte rádi křupavé okraje, pak si tenhle trik opravdu zamilujete. Pokud ale vaflovač nemáte, klidně můžete houbové bramboráky připravit klasicky na pánvi.

Suroviny

olivový olej 5 PL
nakrájená nadrobno
očištěné a nakrájené
oloupané, nastrouhané nahrubo a vymačkané
majoránka (drhnutá) 1 ČL
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
vejce 2 ks
sůl

Postup

1

Do rozehřáté pánve vlijte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a houby a orestujte dozlatova. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

2

Do mísy vsypte brambory, přidejte vejce a promíchejte. Poté přidejte mouku, majoránku, sůl, česnek a vychladlé houby a opět dobře promíchejte. Nakonec přidejte petrželku a promíchejte.

3

Nahřejte vaflovač, plotýnky potřete olejem a lžící naneste těsto a opékejte dozlatova. 

Související články

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...