0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Bramborová kaše s medovou hořčicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová kaše s medovou hořčicí

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 202 g
Tuky 87 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace krémové bramborové kaše a řízné hořčice je prostě geniální!

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, na kostky
máslo 75 g
nakrájené
zakysaná smetana 125 ml
mléko 120 ml
ohřáté
hořčice hrubozrnná 2 PL
s medem nebo dijonská hořčice s medem
pepř
sůl

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte nakrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte zakysanou smetanu a polovinu ohřátého mléka. Vařečkou umíchejte dohladka. Přilijte zbývající mléko, vymíchejte, osolte a opepřete. Vmíchejte hořčici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit