Kombinace krémové bramborové kaše a řízné hořčice je prostě geniální!
Suroviny
brambory
1
kg
oloupané, na kostky
máslo
75
g
nakrájené
zakysaná smetana
125
ml
mléko
120
ml
ohřáté
hořčice hrubozrnná
2
PL
s medem nebo dijonská hořčice s medem
pepř
sůl
Postup
1
Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.
2
Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.
3
Brambory nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte nakrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte zakysanou smetanu a polovinu ohřátého mléka. Vařečkou umíchejte dohladka. Přilijte zbývající mléko, vymíchejte, osolte a opepřete. Vmíchejte hořčici.