Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová kaše s medovou hořčicí
Bramborová kaše s medovou hořčicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová kaše s medovou hořčicí

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1753 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 202 g
Tuky 87 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace krémové bramborové kaše a řízné hořčice je prostě geniální!

Související recepty

Suroviny

oloupané, na kostky
nakrájené
mléko 120 ml
ohřáté
hořčice hrubozrnná 2 PL
s medem nebo dijonská hořčice s medem
pepř
sůl

Postup

1

Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2

Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3

Brambory nahrubo rozmačkejte, postupně přidávejte nakrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte zakysanou smetanu a polovinu ohřátého mléka. Vařečkou umíchejte dohladka. Přilijte zbývající mléko, vymíchejte, osolte a opepřete. Vmíchejte hořčici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín