Krásně krémová bramborová kaše s přísadami ze slunného Řecka vás pohladí na duši a ještě si dokonale pochutnáte.
Suroviny
brambory
1
kg
smetana na vaření
175
ml
nebo mléko
olivy černé
80
g
kalamata, bez pecek, na jemno
sýr feta
80
g
rozdrobená
olivový olej
2
ČL
extra panenský
1 Oloupané pokrájené brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.
2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.
3 Brambory nahrubo rozšťouchejte, postupně přidávejte nasekané máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte smetanu nebo mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Opepřete. Vmíchejte olivy a rozdrobenou fetu. Zakapejte olivovým olejem a podávejte.