0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bramborová kaše s olivami a fetou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1597 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 202 g
Tuky 64 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně krémová bramborová kaše s přísadami ze slunného Řecka vás pohladí na duši a ještě si dokonale pochutnáte.

Suroviny

brambory 1 kg
smetana na vaření 175 ml
nebo mléko
olivy černé 80 g
kalamata, bez pecek, na jemno
sýr feta 80 g
rozdrobená
olivový olej 2 ČL
extra panenský

1 Oloupané pokrájené brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozšťouchejte, postupně přidávejte nasekané máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte smetanu nebo mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Opepřete. Vmíchejte olivy a rozdrobenou fetu. Zakapejte olivovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč