0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bramborová kaše s olivami a fetou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1597 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 202 g
Tuky 64 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně krémová bramborová kaše s přísadami ze slunného Řecka vás pohladí na duši a ještě si dokonale pochutnáte.

Suroviny

brambory 1 kg
smetana na vaření 175 ml
nebo mléko
olivy černé 80 g
kalamata, bez pecek, na jemno
sýr feta 80 g
rozdrobená
olivový olej 2 ČL
extra panenský

1 Oloupané pokrájené brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Brambory nahrubo rozšťouchejte, postupně přidávejte nasekané máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte smetanu nebo mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Opepřete. Vmíchejte olivy a rozdrobenou fetu. Zakapejte olivovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit