Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové knedlíky

Klasika, která patří k receptům mimořádně snadným a uspokojivým - zejména při tvarování pomocí lžíce. 

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Vaření 0:12

Ingredience

    • 700 g moučných brambor, omytých, ale neoloupaných
    • 60-100 g hrubé mouky
    • 150 g krupice
    • 1 vejce + 1 žloutek
    • sůl, případně špetku strouhaného muškátového oříšku na douchení

Příprava jídla

1 Brambory dejte do většího kastrolu s osolenou vodou a uvařte doměkka. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. 

2 Na vále přidejte k nastrouhaným bramborám všechny ostatní přísady a zpracujte v těsto. Ve velkém hrnci mezitím přiveďte k varu vodu a pak do ní polévkovou lžící vykrajujte knedlíky. Během varu je občas promíchejte, aby se nelepili ke dnu. 

TIP:

Po dvanácti minutách vylovte jeden knedlík a překrojte ho, abyste zjistili, zda nepotřebuje ještě krátce dovařit. 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář