Bramborové knedlíky – klasika, která patří k receptům mimořádně snadným a uspokojivým. Zejména při tvarování pomocí lžíce! Jednoduché bramborové knedlíky zvládnou připravit i začátečníci a díky nim svou masovou pečínku povýší na luxusní pokrm hodný šéfkuchaře.
Postup
Brambory dejte do většího kastrolu s osolenou vodou a uvařte doměkka. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle.
Na vále přidejte k nastrouhaným bramborám všechny ostatní přísady a zpracujte v těsto.
Ve velkém hrnci mezitím přiveďte k varu vodu a pak do ní polévkovou lžící vykrajujte knedlíky. Během varu je občas promíchejte, aby se nelepili ke dnu.
Tip: Po dvanácti minutách vylovte jeden knedlík a překrojte ho, abyste zjistili, zda nepotřebuje ještě krátce dovařit.