Jednoduché bramborové knedlíky

Jednoduché bramborové knedlíky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 323 g
Tuky 45 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika, která patří k receptům mimořádně snadným a uspokojivým - zejména při tvarování pomocí lžíce. 

Suroviny

brambory 700 g
moučný typ
mouka pšeničná hrubá 100 g
krupice 150 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
sůl
muškátový oříšek

Postup

1

Brambory dejte do většího kastrolu s osolenou vodou a uvařte doměkka. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. 

2

Na vále přidejte k nastrouhaným bramborám všechny ostatní přísady a zpracujte v těsto.

3

Ve velkém hrnci mezitím přiveďte k varu vodu a pak do ní polévkovou lžící vykrajujte knedlíky. Během varu je občas promíchejte, aby se nelepili ke dnu. 

Tip: Po dvanácti minutách vylovte jeden knedlík a překrojte ho, abyste zjistili, zda nepotřebuje ještě krátce dovařit. 

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit