Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 70 g
Cukr 323 g
Tuky 45 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasika, která patří k receptům mimořádně snadným a uspokojivým - zejména při tvarování pomocí lžíce. 

Suroviny

brambory 700 g
moučný typ
mouka pšeničná hrubá 100 g
krupice 150 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
sůl
muškátový oříšek

1 Brambory dejte do většího kastrolu s osolenou vodou a uvařte doměkka. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. 

2 Na vále přidejte k nastrouhaným bramborám všechny ostatní přísady a zpracujte v těsto. Ve velkém hrnci mezitím přiveďte k varu vodu a pak do ní polévkovou lžící vykrajujte knedlíky. Během varu je občas promíchejte, aby se nelepili ke dnu. 

TIP:

Po dvanácti minutách vylovte jeden knedlík a překrojte ho, abyste zjistili, zda nepotřebuje ještě krátce dovařit. 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit