Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduché bramborové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do 45 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 293 g
Tuky 45 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové knedlíky – klasika, která patří k receptům mimořádně snadným a uspokojivým. Zejména při tvarování pomocí lžíce! Jednoduché bramborové knedlíky zvládnou připravit i začátečníci a díky nim svou masovou pečínku povýší na luxusní pokrm hodný šéfkuchaře.

Suroviny

moučný typ, omyté, ve slupce
mouka pšeničná hrubá 60 g
až 100 g (podle potřeby)
krupice 150 g
vejce 1 ks
sůl
strouhaný (lze vynechat)

Postup

1

Brambory dejte do většího kastrolu s osolenou vodou a uvařte doměkka. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. 

2

Na vále přidejte k nastrouhaným bramborám všechny ostatní přísady a zpracujte v těsto.

3

Ve velkém hrnci mezitím přiveďte k varu vodu a pak do ní polévkovou lžící vykrajujte knedlíky. Během varu je občas promíchejte, aby se nelepili ke dnu. 

Tip: Po dvanácti minutách vylovte jeden knedlík a překrojte ho, abyste zjistili, zda nepotřebuje ještě krátce dovařit. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...