Bramborové knedlíky s uzeným masem

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (181)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2726 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 424 g
Tuky 54 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa. Navíc náplň s cibulkou je daleko delikátnější než jen z vařeného masa.

Suroviny

uzené maso 400 g
vařené – libový́ bůček, krkovice nebo plec
sádlo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
brambory 750 g
varný typ C, oloupané, uvařené ve slupce, vychladlé
mouka pšeničná hrubá 250 g
krupička dětská 100 g
vejce 1 ks
velké, lze nahradit 2 malými
sůl
zelí kysané
dušené
cibule smažená
k podávání

1 Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dorůžova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte pro zvýraznění chuti a nechte vychladnout.

2 Vychladlé brambory oloupejte a najemno nastrouhejte nebo prolisujte přímo na vál. Přidejte prosátou mouku, krupičku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné tužší těsto. (Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho jen krátce a co nejrychleji, jinak začne řídnout.) Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké kousky (plátky) a ty v dlani zploštěte a roztáhněte nebo lehce rozválejte na placičky. Každý plátek naplňte směsí uzeného masa s cibulkou, uzavřete a vytvarujete kulaté knedlíky.

3 Ihned je vkládejte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10–15 minut. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a podávejte s osmaženou cibulkou a zelím.

TIPY & TRIKY

  • Syrové uzené do knedlíků předem uvařte, před pečením to není třeba. Ideálně kupte již vařené uzené maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit