Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem
AD
Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4084 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 564 g
Tuky 143 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi se při vaření inspirujete zahraniční kuchyní? Na zimní období vřele doporučujeme skvělé bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem, eso salcburské kuchyně.

Související recepty

Suroviny

moučné (typ C)
sůl
na brambory
na podsypání
změklé
slunečnicový olej ml
na smažení
slunečnicový olej 1 PL
bulva, nakrájená na tenké proužky
vývar zeleninový ml
kysané
kmín 1 ČL
drcený
jalovec 3
kuličky
pepř mletý
NA DIP
bylinky
dle chuti (pažitka, petržel, snítky z fenyklu), nasekané nadrobno
sůl

Postup

1

Vydrhnuté brambory uvíme v osolené vodě, slijeme a necháme chladnout. Na ze v hrnci rozehřejeme olej a opékáme na m proužky fenyklu. Zaprášíme paprikou, 1 minutu opékáme a pak zalijeme vývarem. Přidáme ze s nálevem (kdo rád ze málo kyselé, lev vynechá a ze propláchne), zbylé koření a dume za občasného míchání zhruba 30 minut.

2

Vychladlé zemáky oloupáme a protlačíme lisem na brambory nebo nastrouháme najemno.

3

Přidáme mouku, lžičku soli, máslo a vejce. Vypracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut odpočívat.

4

Z těsta vyváme na podsypané pracovní ploše plát o tloušťce 5mm a nakme nožem, lkem nebo pomocí formičky ,lístky‘.

5

Rozehřejeme v hrnci olej a stky smíme 34 minuty, během smažení obrátíme. Vylovíme děrovanou lžící a odkládáme na tař s papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.

6

Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, solí a citronovou šťávou. Lístečky podáváme se zelím posypaným snítky fenyklu a dipem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...