Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

Komerční sdělení
Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4084 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 564 g
Tuky 143 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi se při vaření inspirujete zahraniční kuchyní? Na zimní období vřele doporučujeme skvělé bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem, eso salcburské kuchyně.

Suroviny

brambory
moučné (typ C)
sůl
na brambory
mouka pšeničná polohrubá 300 g
na podsypání
máslo 60 g
změklé
vejce 3
slunečnicový olej ml
na smažení
slunečnicový olej 1 PL
fenykl 1
bulva, nakrájená na tenké proužky
paprika sladká ČL
vývar zeleninový ml
zelí bílé 500 g
kysané
kmín 1 ČL
drcený
bobkový list 2
kusy
jalovec 3
kuličky
pepř mletý
NA DIP
zakysaná smetana g
bylinky
dle chuti (pažitka, petržel, snítky z fenyklu), nasekané nadrobno
sůl
citronová štáva

Postup

1

Vydrhnuté brambory uvíme v osolené vodě, slijeme a necháme chladnout. Na ze v hrnci rozehřejeme olej a opékáme na m proužky fenyklu. Zaprášíme paprikou, 1 minutu opékáme a pak zalijeme vývarem. Přidáme ze s nálevem (kdo rád ze málo kyselé, lev vynechá a ze propláchne), zbylé koření a dume za občasného míchání zhruba 30 minut.

2

Vychladlé zemáky oloupáme a protlačíme lisem na brambory nebo nastrouháme najemno.

3

Přidáme mouku, lžičku soli, máslo a vejce. Vypracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut odpočívat.

4

Z těsta vyváme na podsypané pracovní ploše plát o tloušťce 5mm a nakme nožem, lkem nebo pomocí formičky ,lístky‘.

5

Rozehřejeme v hrnci olej a stky smíme 34 minuty, během smažení obrátíme. Vylovíme děrovanou lžící a odkládáme na tař s papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.

6

Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, solí a citronovou šťávou. Lístečky podáváme se zelím posypaným snítky fenyklu a dipem.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit