0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

AD
Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4084 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 564 g
Tuky 143 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi se při vaření inspirujete zahraniční kuchyní? Na zimní období vřele doporučujeme skvělé bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem, eso salcburské kuchyně.

Suroviny

brambory
moučné (typ C)
sůl
na brambory
mouka pšeničná polohrubá 300 g
na podsypání
máslo 60 g
změklé
vejce 3
slunečnicový olej ml
na smažení
slunečnicový olej 1 PL
fenykl 1
bulva, nakrájená na tenké proužky
paprika mletá sladká ČL
vývar zeleninový ml
zelí bílé 500 g
kysané
kmín 1 ČL
drcený
bobkový list 2
kusy
jalovec 3
kuličky
pepř mletý
NA DIP
zakysaná smetana g
bylinky
dle chuti (pažitka, petržel, snítky z fenyklu), nasekané nadrobno
sůl
citronová štáva

Postup

1

Vydrhnuté brambory uvíme v osolené vodě, slijeme a necháme chladnout. Na ze v hrnci rozehřejeme olej a opékáme na m proužky fenyklu. Zaprášíme paprikou, 1 minutu opékáme a pak zalijeme vývarem. Přidáme ze s nálevem (kdo rád ze málo kyselé, lev vynechá a ze propláchne), zbylé koření a dume za občasného míchání zhruba 30 minut.

2

Vychladlé zemáky oloupáme a protlačíme lisem na brambory nebo nastrouháme najemno.

3

Přidáme mouku, lžičku soli, máslo a vejce. Vypracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut odpočívat.

4

Z těsta vyváme na podsypané pracovní ploše plát o tloušťce 5mm a nakme nožem, lkem nebo pomocí formičky ,lístky‘.

5

Rozehřejeme v hrnci olej a stky smíme 34 minuty, během smažení obrátíme. Vylovíme děrovanou lžící a odkládáme na tař s papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.

6

Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, solí a citronovou šťávou. Lístečky podáváme se zelím posypaným snítky fenyklu a dipem.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč