Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové vdolečky plněné povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 45 minut Snadné Na cca 10 vdolečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2203 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 390 g
Tuky 43 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové vdolečky plněné povidly nabízí skvělý způsob, jak zužitkovat zbylé brambory. Chcete-li, přidejte k vdolečkům čerstvé švestky opečené na másle.

Související recepty

Suroviny

vařené ve slupce
vejce 1 ks
nebo dle potřeby + na podsypání
sůl 1 špetka
Na náplň
švestková povidla 200 g
na opékání
K podávání
rozpuštěné

Postup

1

Brambory oloupejte a rozšťouchejte nebo nastrouhejte najemno a poté krátce propracujte s vejcem a moukou a solí.

2

Z těsta tvořte placičky a do každé zabalte cca 1 vrchovatou lžičku povidel, jako když děláte ovocné knedlíky. Každou kouli lehce zploštěte do tvaru vdolečku.

3

Postupně je opékejte na másle dozlatova. Zakysanou smetanu oslaďte dle chuti. Vdolečky podávejte zdobené zakysanou smetanou, rozdrobeným tvarohem a přelité máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/10

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...