Bramborové vdolečky plněné povidly nabízí skvělý způsob, jak zužitkovat zbylé brambory. Chcete-li, přidejte k vdolečkům čerstvé švestky opečené na másle.
Suroviny
brambory
600
g
vařené ve slupce
vejce
1
ks
mouka pšeničná polohrubá
200
g
nebo dle potřeby + na podsypání
sůl
1
špetka
Na náplň
švestková povidla
200
g
na opékání
K podávání
zakysaná smetana
200
g
16%
dle chuti
rozpuštěné
Postup
1
Brambory oloupejte a rozšťouchejte nebo nastrouhejte najemno a poté krátce propracujte s vejcem a moukou a solí.
2
Z těsta tvořte placičky a do každé zabalte cca 1 vrchovatou lžičku povidel, jako když děláte ovocné knedlíky. Každou kouli lehce zploštěte do tvaru vdolečku.
3
Postupně je opékejte na másle dozlatova. Zakysanou smetanu oslaďte dle chuti. Vdolečky podávejte zdobené zakysanou smetanou, rozdrobeným tvarohem a přelité máslem.