0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

Bramborový guláš s krůtou a paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

4.3/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2887 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 316 g
Tuky 85 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je inspirovaný africkou a afroamerickou kuchyní. Namísto krůtích řízků můžete použít i uzené kuře.

Suroviny

řepkový olej 5 PL
stehenní, na kostky
cibule 1 ks
střední, nakrájená nadrobno
nadrobno
česnek sušený 1 ČL
paprika mletá uzená 1 ČL
pepř bílý ¼ ČL
mletý
chilli paprička 1 ks
nadrobno
brambory 1,2 kg
na kostky
vývar kuřecí 500 ml
nebo voda
mrkev 2 ks
na kolečka
paprika 1 ks
zelená nebo červená, na proužky
sůl

Postup

1

Ve velkém rendlíku nebo v kastrolu rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte maso a cibuli a opékejte 3–4 minuty, aby cibule zesklovatěla a maso ze všech stran mírně zezlátlo. Často míchejte a odškrabujte přípečky ze dna.

2

Přidejte rajčata, česnekový prášek, uzenou papriku, bílý pepř a chilli papričku a 5–7 minut prohřívejte za stálého míchání.

3

Pak přidejte brambory, zalijte vývarem, přiklopte a zvolna vařte asi 6 minut, pak vsypte mrkev a papriku/papriky.

4

Dále duste, až brambory (a maso) změknou. Občas promíchejte. Podle chuti dosolte, chcete-li, použijte uzenou sůl.

NĚCO NAVÍC
V období, kdy rajčata nejsou chutná ani šťavnatá, můžete použít 400 g konzervu krájených rajčat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč