Bramborový guláš s krůtou a paprikou

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2299 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 318 g
Tuky 80 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle recept je inspirovaný africkou a afroamerickou kuchyní. Namísto krůtích řízků můžete použít i uzené kuře.

Suroviny

řepkový olej 5 PL
600 g
krůtí stehenní řízek na kostky
cibule 1 ks
střední, nakrájená nadrobno
rajčata 4 ks
nakrájená nadrobno
česnek sušený 1 ČL
(mletý sušený česnek)
paprika 1 ČL
uzená, mletá
pepř 1 ČL
mletý, bílý, i víc podle chuti
chilli paprička 1 ks
podle chuti, nakrájená nadrobno a bez semínek (nemusí být)
brambory 1.2 kg
vydrhnuté, podle potřeby oloupané, nakrájených na koustky velikosti soust
vývar kuřecí 500 ml
lze nahradit vodou
mrkev 2 ks
nakrájená na kolečka
paprika 1 ks
zelená nebo červená, zbavená semínek, nakrájená na proužky
sůl
může být i uzená, podle chuti

1 Ve velkém rendlíku nebo v kastrolu rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte maso a cibuli a opékejte 3–4 minuty, aby cibule zesklovatěla a maso ze všech stran mírně zezlátlo. Často míchejte a odškrabujte přípečky ze dna.

2 Přidejte rajčata, česnekový prášek, uzenou papriku, bílý pepř a chilli papričku a 5–7 minut prohřívejte za stálého míchání. Pak přidejte brambory, zalijte vývarem, přiklopte a zvolna vařte asi 6 minut, pak vsypte mrkev a papriku/papriky. Dále duste, až brambory (a maso) změknou. Občas promíchejte. Podle chuti dosolte, chcete-li, použijte uzenou sůl.

NĚCO NAVÍC
V období, kdy rajčata nejsou chutná ani šťavnatá, můžete použít 400 g konzervu krájených rajčat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit