Tenhle recept je inspirovaný africkou a afroamerickou kuchyní. Namísto krůtích řízků můžete použít i uzené kuře.
Suroviny
Postup
Ve velkém rendlíku nebo v kastrolu rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte maso a cibuli a opékejte 3–4 minuty, aby cibule zesklovatěla a maso ze všech stran mírně zezlátlo. Často míchejte a odškrabujte přípečky ze dna.
Přidejte rajčata, česnekový prášek, uzenou papriku, bílý pepř a chilli papričku a 5–7 minut prohřívejte za stálého míchání.
Pak přidejte brambory, zalijte vývarem, přiklopte a zvolna vařte asi 6 minut, pak vsypte mrkev a papriku/papriky.
Dále duste, až brambory (a maso) změknou. Občas promíchejte. Podle chuti dosolte, chcete-li, použijte uzenou sůl.
NĚCO NAVÍC
V období, kdy rajčata nejsou chutná ani šťavnatá, můžete použít 400 g konzervu krájených rajčat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů )