Bramborový guláš s krůtou a paprikou

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

3.2 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2299 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 318 g
Tuky 80 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je inspirovaný africkou a afroamerickou kuchyní. Namísto krůtích řízků můžete použít i uzené kuře.

Suroviny

řepkový olej 5 PL
600 g
krůtí stehenní řízek na kostky
cibule 1 ks
střední, nakrájená nadrobno
rajčata 4 ks
nakrájená nadrobno
česnek sušený 1 ČL
(mletý sušený česnek)
paprika 1 ČL
uzená, mletá
pepř 1 ČL
mletý, bílý, i víc podle chuti
chilli paprička 1 ks
podle chuti, nakrájená nadrobno a bez semínek (nemusí být)
brambory 1.2 kg
vydrhnuté, podle potřeby oloupané, nakrájených na koustky velikosti soust
vývar kuřecí 500 ml
lze nahradit vodou
mrkev 2 ks
nakrájená na kolečka
paprika 1 ks
zelená nebo červená, zbavená semínek, nakrájená na proužky
sůl
může být i uzená, podle chuti

1 Ve velkém rendlíku nebo v kastrolu rozehřejte olej na středním ohni. Vsypte maso a cibuli a opékejte 3–4 minuty, aby cibule zesklovatěla a maso ze všech stran mírně zezlátlo. Často míchejte a odškrabujte přípečky ze dna.

2 Přidejte rajčata, česnekový prášek, uzenou papriku, bílý pepř a chilli papričku a 5–7 minut prohřívejte za stálého míchání. Pak přidejte brambory, zalijte vývarem, přiklopte a zvolna vařte asi 6 minut, pak vsypte mrkev a papriku/papriky. Dále duste, až brambory (a maso) změknou. Občas promíchejte. Podle chuti dosolte, chcete-li, použijte uzenou sůl.

NĚCO NAVÍC
V období, kdy rajčata nejsou chutná ani šťavnatá, můžete použít 400 g konzervu krájených rajčat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit