Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné 6–8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3104 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 227 g
Tuky 202 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jednoduchosti je krása! Salát můžete také nechat odležet bez majonézy a zakápnout vývarem či lákem z okurek.

Související recepty

Suroviny

brambory 1 kg
(lojovité, rohlíčky)
cibule 1 ks
najemno
okurky nakládané 3 ks
pokrájené
vejce 5 ks
natvrdo
majonéza 200 ml
hořčice 1 ČL
pepř
sůl
lák z okurek
nebo citronová šťáva

1Omyté brambory uvařte ve slupce ve slané vodě a ještě horké oloupejte.

2Pokrájejte, smíchejte s cibulkou, kyselými okurkami, vejci, majonézou, případně hořčicí.

3Osolte, opepřete, okyselte. Nechte v chladu odležet. Můžete podávat ozdobené petrželkou.

Více zeleniny
Přidejte vařené a na kostky pokrájené 2 až 3 mrkve, 1/2 celeru, 1 petržel + 3 lžíce hrášku

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit