Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát

S vyladěnou lasikou zazáříte i o Velikonocích!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát Česká

Ingredience

    • 1,5 kg lojovitých brambor (varný typ A)
    • sůl a mletý pepř
    • 3 velké mrkve
    • 2 petržele
    • 6–8 nakládaných okurek + lák podle potřeby
    • 1 šalotka nebo malá cibule, oloupaná
    • 2–3 vejce, uvařená natvrdo (nemusejí být)
    • 300 g majonézy (nebo podle chuti)
    • 1 lžička plnotučné hořčice
    • cca 100 g mraženého hrášku, povařeného podle návodu, nebo 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, okapaná

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20–30 minut od dosažení varu. Částečně zchladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky.

2 Očistěte mrkev a petržel a také je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno okurky a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce, pokud je chcete použít, také nakrájejte na kostky.

3 Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a s hořčicí. Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a hrášku a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad. Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit či dosolit, a uložte ho do chladu rozležet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pochoutkový salát

Hanácký salát

REKLAMA

Přidat komentář