Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát po turecku s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1766 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 180 g
Tuky 73 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevíte, co s vykoledovanými vejci? Máme pro vás skvělý způsob, jak si na nich pochutnat. Salát můžete jíst jen tak k večeři, ale i jako přílohu k pečenému kuřeti nebo jehněčímu masu.

Suroviny

nakrájená nadrobno
jarní cibulka 3 ks
nakrájené na kolečka
nakrájená kostičky
petrželka 2 PL
nasekané
máta 1 PL
nasekané
kopr 2 PL
nasekaného
sůl ½ ČL
chilli sušené 1 ČL
jemných
olivový olej 2 PL
koření sumah 1 ČL
lze nahradti mletou paprikou nebo římským kmínem + na poprášení vajec
vejce 4 ks
natvrdo, oloupaná

Postup

1

Brambory ve slupce uvařte ve vroucí osolené vodě nebo v páře doměkka. Oloupejte je a nakrájejte na větší kusy. Nedbale je promíchejte se všemi ostatními přísadami kromě vajec (hrst lupení a bylinek si můžete odložit na ozdobení).

2

Dvě vejce nakrájejte na silnější kolečka, vyberte hezká se žloutkem na ozdobení a zbylá spolu s ostatními dvěma vejci nasekejte na asi centimetrové kousky. Nasekaná vejce vmíchejte do salátu. Kolečky ozdobte vršek a poprašte ještě trochou koření. Navrch můžete přidat odložené lupení a bylinky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...