Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s bylinkovou zálivkou à la vinaigrette
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 925 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 95 g
Tuky 56 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční bramborový salát poslouží jako příloha k jednoduše upravenému masu, seitanu, tempehu nebo tofu pro čtyři osoby. 

Suroviny

lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
olivový olej panenský 4 PL
vinný ocet červený 2 PL
česnek ½ stroužek
drcený
hořčice dijonská 1 ČL
petrželka hrst
lístky, nasekané
estragon hrst
lístky, nasekané
máta hrst
nasekané

Postup

1

Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, ale nerozvařte je, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.

2

V míse prošlehejte pa- nenský olivový olej, červený vinný ocet, drcený česnek a dijonskou hořčici. Vmíchej- te nasekané bylinky, osolte a opepřete, vsypte brambory a promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...