Jde to i bez majonézy.
Suroviny
brambory
1
kg
neloupané
jablečný ocet
12
PL
bílý, lze nahradit bílým vinným octem
olivový olej
4
PL
vývar hovězí
300
ml
silný
hořčice dijonská
2
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
okurky nakládané
10
ks
na plátky
paprika sterilovaná řezaná
8
PL
na nudličky
krupicový cukr
1
špetka
cibule červená
1
ks
na plátky
petrželka
1
hrst
Postup
1
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na kolečka. Smíchejte všechny suroviny kromě petrželky a nechte odstát, až se do teplých brambor vsákne zálivka. Vmíchejte petrželku a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů )