Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s křenem a ředkvičkami

Jednoduchý a chutný bramborový salát je skvělý na party i jako příloha. Ředkvičky a křen mu dodají říz.

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Salát Středomořská

Ingredience

    • 2 kg salátových brambor (varný typ A), omytých a přepůlených
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 svazky ředkviček, nakrájených na plátky
    • 1 svazek jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 2 balení řeřichy

    NA ZÁLIVKU

    • 5cm kousek křenu, oloupaný a nastrouhaný najemno
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce majonézy

     

Příprava jídla

1 Brambory uvařte doměkka, trvá to zhruba 25 minut. Slijte a vsypte do salátové mísy, větší překrájejte, pokud nemají pěknou slupku, tak je i oloupejte.

2 Prošlehejte přísady na zálivku, zalijte ještě horké brambory, řádně osolte a opepřete a zlehka promíchejte.

3 Do vychladlého salátu přidejte ředkvičky, cibulku, řeřichu a vše promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

Křenová omáčka z Lokálu

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Křen

Přidat komentář