0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
bramborovy zavin
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5528 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 739 g
Tuky 216 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a vláčné

Suroviny

Na těsto
brambory vařené 1 kg
mouka pšeničná polohrubá 500 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 50 g
změklé
mléko 2 PL
sůl špetka
Na náplň
máslo 100 g
nebo olivový olej
jemně nakrájené
cibule 1 ks
jemně nakrájená
mouka pšeničná hladká 1 PL
na zaprášení
ocet 3 PL
cukr 4 PL
sůl 1 ČL
rozinky hrst
Dále potřebujeme
žloutek 1 ks
mandle plátky 100 g
tuk
pepř
sůl

Postup

1

Brambory oloupejte a prolisujte, rozdrťte nebo zpracujte s pomocí robota (kruhadlem s malými otvory). Dejte je do mísy a prosijte na ně mouku s kypřicím práškem. Přidejte máslo, mléko a špetku soli. Vše zpracujte na polotuhé těsto a nechte je chvíli odpočinout pod nahřátou miskou.

2

Ve velkém kastrolu rozehřejte tuk a osmažte na něm cibuli. Přidejte zelí, dobře promíchejte, osolte a nechte pět minut podusit.

3

Zaprašte moukou a podlijte trochou studené vody. Dobře promíchejte, aby se netvořily žmolky; pokud je třeba, ještě podlijte.

4

Přidejte rozinky a duste čtvrt hodiny, až zelí změkne. Dochuťte octem, kořením a cukrem a znovu promíchejte, ale už nevařte.

5

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

6

Těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát o síle asi 5 mm, rozetřete na ně podušené zelí, srolujte jako závin a položte na plech vyložený papírem na pečení. Potřete žloutkem rozmíchaným s trochou vody, posázejte mandlovými lupínky a pečte dozlatova (asi půl hodiny).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.55

Apetit magazín

AD
KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?

Velikonoce patří už tradičně k největším svátkům u nás. Po tom, co jsme dojedli poslední zásoby vánočního cukroví, seškrtali celý seznam novoročních předsevzetí, je na čase se smířit s tím, že čas neúprosně utíká a jaro už klepe na dveře....
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč