Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
bramborovy zavin
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5528 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 739 g
Tuky 216 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a vláčné

Související recepty

Suroviny

Na těsto
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
změklé
sůl špetka
Na náplň
máslo 100 g
nebo olivový olej
jemně nakrájené
jemně nakrájená
na zaprášení
ocet 3 PL
cukr 4 PL
sůl 1 ČL
Dále potřebujeme
mandle plátky 100 g
tuk
pepř
sůl

Postup

1

Brambory oloupejte a prolisujte, rozdrťte nebo zpracujte s pomocí robota (kruhadlem s malými otvory). Dejte je do mísy a prosijte na ně mouku s kypřicím práškem. Přidejte máslo, mléko a špetku soli. Vše zpracujte na polotuhé těsto a nechte je chvíli odpočinout pod nahřátou miskou.

2

Ve velkém kastrolu rozehřejte tuk a osmažte na něm cibuli. Přidejte zelí, dobře promíchejte, osolte a nechte pět minut podusit.

3

Zaprašte moukou a podlijte trochou studené vody. Dobře promíchejte, aby se netvořily žmolky; pokud je třeba, ještě podlijte.

4

Přidejte rozinky a duste čtvrt hodiny, až zelí změkne. Dochuťte octem, kořením a cukrem a znovu promíchejte, ale už nevařte.

5

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

6

Těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát o síle asi 5 mm, rozetřete na ně podušené zelí, srolujte jako závin a položte na plech vyložený papírem na pečení. Potřete žloutkem rozmíchaným s trochou vody, posázejte mandlovými lupínky a pečte dozlatova (asi půl hodiny).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.08.2007 22:17
Recept se nachází v č.11/04, str.55

Apetit magazín