0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukroví "Brambory"

Cukroví "Brambory"
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cukroví "Brambory"

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Asi na 20 brambor

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3325 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 230 g
Tuky 222 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V kuličkách, které vzhledem připomínají čerstvě vykopané brambory, se skrývá hladká krémová náplň, obal tvoří hmota z ořechů a čokolády. Jsou pracnější, ale stojí za to!

Suroviny

Na náplň
žloutek 2 ks
uvařené natvrdo
máslo 60 g
moučkový cukr 70 g
rum 1 PL
Na těsto
vlašské ořechy 100 g
mleté
čokoláda 100 g
kvalitní (nejlépe hořká), nastrouhaná
moučkový cukr 100 g
máslo 15 g
lze nahradit 1 bílkem
rum 2 PL
kakao
na obalení

Postup

1

Nejprve si připravte náplň: žloutky rozmělněte, přidejte k nim změklé máslo, cukr, rum a utřete do pěny.

2

Nechte ztuhnout a pak z hmoty tvarujte malé kuličky (asi jako hliněnky na cvrnkání). Dejte je do chladu (klidně do mrazáku) ztuhnout.

3

Do rendlíku nasypte ořechy a nechte je trochu prohřát. Přidejte nastrouhanou čokoládu, cukr, máslo nebo bílek, rum a zpracujte těsto.

4

Po vychladnutí z něj tvarujte malé placičky, do kterých zabalíte žloutkové kuličky. Obalujte v kakau a nechte v chladu ztuhnout.

JAK NA VĚC
Žlutá krémová hmota si žádá dokonalé ztuhnutí – jakmile víc povolí, špatně se s ní pracuje. Nám se osvědčilo dát ji do mrazničky a pak odebírat po částech a zpracovávat postupně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit