Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory

V kuličkách, které vzhledem připomínají čerstvě vykopané brambory, se skrývá hladká krémová náplň, obal tvoří hmota z ořechů a čokolády. Jsou pracnější, ale stojí za to!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Asi na 20 brambor
Doba přípravy: Do 30 minut
+ doba na tuhnutí
P
Cukroví

Ingredience

    NA NÁPLŇ

    • 2 žloutky, uvařené natvrdo
    • 60 g másla
    • 70 g moučkového cukru
    • 1 lžíce rumu

    NA TĚSTO

    • 100 g mletých vlašských ořechů
    • 100 g kvalitní čokolády (nejlépe hořké), nastrouhané
    • 100 g moučkového cukru
    • 15 g másla nebo
    • 1 bílek
    • 1–2 lžíce rumu
    • kakao na obalení

Příprava jídla

1. Nejprve si připravte náplň: žloutky rozmělněte, přidejte k nim změklé máslo, cukr, rum a utřete do pěny. Nechte ztuhnout a pak z hmoty tvarujte malé kuličky (asi jako hliněnky na cvrnkání). Dejte je do chladu (klidně do mrazáku) ztuhnout.

2. Do rendlíku nasypte ořechy a nechte je trochu prohřát. Přidejte nastrouhanou čokoládu, cukr, máslo nebo bílek, rum a zpracujte těsto. Po vychladnutí z něj tvarujte malé placičky, do kterých zabalíte žloutkové kuličky. Obalujte v kakau a nechte v chladu ztuhnout.

JAK NA VĚC
Žlutá krémová hmota si žádá dokonalé ztuhnutí – jakmile víc povolí, špatně se s ní pracuje. Nám se osvědčilo dát ji do mrazničky a pak odebírat po částech a zpracovávat postupně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linecké cukroví

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Vídeňské oříškové dortíčky

Pařížské rohlíčky

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

Kuličky z bílé čokolády

REKLAMA

Přidat komentář