Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Cukroví "Brambory"

Cukroví "Brambory"
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cukroví "Brambory"

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Asi na 20 brambor

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3325 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 230 g
Tuky 222 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V kuličkách, které vzhledem připomínají čerstvě vykopané brambory, se skrývá hladká krémová náplň, obal tvoří hmota z ořechů a čokolády. Jsou pracnější, ale stojí za to!

Suroviny

Na náplň
žloutek 2 ks
uvařené natvrdo
máslo 60 g
moučkový cukr 70 g
rum 1 PL
Na těsto
vlašské ořechy 100 g
mleté
čokoláda 100 g
kvalitní (nejlépe hořká), nastrouhaná
moučkový cukr 100 g
máslo 15 g
lze nahradit 1 bílkem
rum 2 PL
kakao
na obalení

1 Nejprve si připravte náplň: žloutky rozmělněte, přidejte k nim změklé máslo, cukr, rum a utřete do pěny. Nechte ztuhnout a pak z hmoty tvarujte malé kuličky (asi jako hliněnky na cvrnkání). Dejte je do chladu (klidně do mrazáku) ztuhnout.

2 Do rendlíku nasypte ořechy a nechte je trochu prohřát. Přidejte nastrouhanou čokoládu, cukr, máslo nebo bílek, rum a zpracujte těsto. Po vychladnutí z něj tvarujte malé placičky, do kterých zabalíte žloutkové kuličky. Obalujte v kakau a nechte v chladu ztuhnout.

JAK NA VĚC
Žlutá krémová hmota si žádá dokonalé ztuhnutí – jakmile víc povolí, špatně se s ní pracuje. Nám se osvědčilo dát ji do mrazničky a pak odebírat po částech a zpracovávat postupně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit