Brambory dauphinois (francouzské zapékané brambory)

Brambory dauphinois (francouzské zapékané brambory)

Hodnocení receptu
Průměr: 2.1 ()
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

brambory 1.5 kg
smetana 0.6 l
31%
sůl
pepř
muškátový oříšek

Brambory nasekáme na kolečka osolíme opepříme a lehce posypeme muškátovým oříškem, promícháme v hlubším pekáčku a zalejeme smetanou. Pečeme na 180°C cca 40min.

Autor: Chef Parade

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit