Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory s brynzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 563 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 59 g
Tuky 25 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Májová brynza by měla být čistě ovčí. Když ji neseženete, můžete ji nahradit dobrým farmářským tvarohem, který se k novým bramborám hodí stejně dobře. A bylinkový doprovod obměňujte podle libosti.

Suroviny

sůl
libeček
nebo mletý kmín
brynza 100 g
máslo plátky
podle chuti
bylinky

Postup

1

Brambory vydrhněte, ale neloupejte. Vložte je do rendlíku, zalijte studenou vodou, osolte a podle chuti přidejte snítku libečku nebo kmín. Přiveďte k varu a uvařte doměkka; trvá to asi 15 minut (nové brambory jsou hotové rychleji než staré).

2

Uvařené brambory sceďte a podávejte s brynzou, máslem a bylinkami či lupením, popřípadě ještě s hrubozrnnou solí. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč