Ingredience jsou snadno dostupné – brambory, špek a bylinky má doma skoro každý, stačí jen sehnat brynzu. Příprava je jednoduchá a zvládnete ji i s pomocí dětí. Výsledkem jsou křupavé brambory připomínající domácí lupínky, které si získají každého. Pokud čekáte na příležitost vychutnat si májovou brynzu, tak tento recept ji nabízí!
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 736.75 kcal
- Bílkoviny 40 g
- Sacharidy 49.5 g
- Tuky 40.5 g
Postup přípravy
- 5 tradičních levných večeří z brambor: Všechny připravíte do hodiny a stačí vám pár surovin Nejlepší brynza je ta májová aneb Proč tradiční slovenský sýr chutná nejlíp v květnu a proč tak dobře ladí s obyčejnými surovinami
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/4
Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.