Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory zapečené se žampiony a mascarpone

Brambory zapečené se žampiony a mascarpone

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2419 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 215 g
Tuky 145 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sýr 100 g
parmazán, mozzarella nebo eidam, záleží na vás
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory omyjeme a uvaříme je doměkka v osolené vodě. Necháme vychladit.

2

Žampiony nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na másle dozlatova, osolíme je a opepříme a také necháme vychladit.

3

Brambory nakrájíme na zhruba 1 - 1,5 cm tlusté plátky a vyskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

4

Do větší mísy nastrouháme sýr na jemném struhadle, přidáme žampiony, mascarpone, sůl a pepř a vše rukama pořádně promícháme.

5

Z vytvořené hmoty tvoříme šištičky ve velikosti brambor a pokládáme je na jednotlivé plátky brambor. Pečeme při 200 stupních dozlatova.

Tip: Pokud chcete mít brambory ještě lepší, než je zapečete s náplní, pečte je nejprve dozlatova samotné a až poté na ně dejte náplň a znovu dozlatova zapečte. Pokud se Vám recept líbí, navštivte prosím mé facebookové stránky se recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...