0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brambory zapečené se žampiony a mascarpone

Brambory zapečené se žampiony a mascarpone

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2419 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 215 g
Tuky 145 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 1 kg
žampiony 0.5 kg
mascarpone 250 g
sýr 100 g
parmazán, mozzarella nebo eidam, záleží na vás
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL

Postup

1

Brambory omyjeme a uvaříme je doměkka v osolené vodě. Necháme vychladit.

2

Žampiony nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na másle dozlatova, osolíme je a opepříme a také necháme vychladit.

3

Brambory nakrájíme na zhruba 1 - 1,5 cm tlusté plátky a vyskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

4

Do větší mísy nastrouháme sýr na jemném struhadle, přidáme žampiony, mascarpone, sůl a pepř a vše rukama pořádně promícháme.

5

Z vytvořené hmoty tvoříme šištičky ve velikosti brambor a pokládáme je na jednotlivé plátky brambor. Pečeme při 200 stupních dozlatova.

Tip: Pokud chcete mít brambory ještě lepší, než je zapečete s náplní, pečte je nejprve dozlatova samotné a až poté na ně dejte náplň a znovu dozlatova zapečte. Pokud se Vám recept líbí, navštivte prosím mé facebookové stránky se recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit