Suroviny
Postup
Brambory omyjeme a uvaříme je doměkka v osolené vodě. Necháme vychladit.
Žampiony nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na másle dozlatova, osolíme je a opepříme a také necháme vychladit.
Brambory nakrájíme na zhruba 1 - 1,5 cm tlusté plátky a vyskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
Do větší mísy nastrouháme sýr na jemném struhadle, přidáme žampiony, mascarpone, sůl a pepř a vše rukama pořádně promícháme.
Z vytvořené hmoty tvoříme šištičky ve velikosti brambor a pokládáme je na jednotlivé plátky brambor. Pečeme při 200 stupních dozlatova.
Tip: Pokud chcete mít brambory ještě lepší, než je zapečete s náplní, pečte je nejprve dozlatova samotné a až poté na ně dejte náplň a znovu dozlatova zapečte. Pokud se Vám recept líbí, navštivte prosím mé facebookové stránky se recepty s názvem "Benátecká gurmánka".
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com